София Лорен на 86 – вчера, днес и утре

"Мога да кажа "не" на дванайсет езика. За една жена това е напълно достатъчно."

eva.bg 20 September 2020

Тя е еталон за стил, елегантност, сексапил и красота. Но нещото, с което София Лорен наистина обезоръжава всички, е остроумието й. Днес италианската актриса навършва 86 години.

Родена е през 1934 г, отгледана е от майка си, защото биологичният й баща е омъжен за друга. В детските си години тя разбира какво е бедност и колко е тъжно да растеш с един родител. Едва оцелява след бомбардировка по време на Втората световна война – още има белег на брадичката, който винаги ще й напомня за този кошмар.

Въпреки че започва да се снима в киното в началото на 50-те, големият й пробив е през 1960-а, когато излизат  It Started In Naples, където играе с Кларк Гейбъл и Two Women, който пък й носи награда „Оскар“.

Голямата й любов е италианският продуцент Карло Понти, който я открива за света на киното след участие на конкурс за красота. Тогава тя е на 15, а той с 22 години по-голям. Лорен е на 19, когато започват връзка. Заедно са повече от половин век до смъртта му през 2007 г. Тя му ражда две деца, той се жени за нея два пъти (първият им брак не бил официално признат, защото по това време в Италия са забранени разводите и Понти не можел да се разведе с предишната си съпруга).

„Той е мъжът на живота ми“, казва Лорен, която и до днес не е загубила нито елегантността, нито грацията, нито остроумието си. Ето един от най-силните цитати на неостаряващата италианска актриса.

Мога да кажа "не" на дванайсет езика. За една жена това е напълно достатъчно.

Сексапилът е 50%  това, което притежаваш и 50% това, което другите си мислят, че притежаваш.

По рождение имам две предимства – че се родих умна и че живях в бедност

Нищо не прави женат по-красива от увереността, че е красива.

Дрехите на една жена трябва да са като бодлива телена ограда: да постигнат търсения ефект без да пречат на гледката.

Очите ви не могат да са красиви, ако никога не сте плакали.

Трябва да си роден секссимвол, но можеш да станеш секссимвол. Когато си роден такъв, ще притежаваш сексапил дори на 100 години.

Всичко, което виждате, дължа на спагетите. (така отговаря на комплимент за прекрасната й фигура)

Грешките са част от цената, която хората плащат, за да живеят пълноценен живот.

Красотата е в душата на човека. Мъжът може да срещне и най-голямата хубавица на света и пак нищо да не му трепне. А другата – с дългия нос и голямата уста – да го заплени завинаги. Но ако собствената ти физиономия те води до истерия, спокойно можеш да я смениш с помощта на хирурзи.

Облеклото е най-простото средство за разкриване на личността

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР