Хаштаг #жега

Или 7 начина да останеш само по бански и... аромат

Василена Цанова 23 August 2014

Бански Braclinic

Отскочи до Средиземноморието...

Но не там, където се тълпят туристите, а до дестинациите на Tom Ford от колекцията Private Blend. Mandarino di Amalfi те отвежда към лабиринт от тесни стъпала, изсечен в скалите на градчето Амалфи. Няма да се изгубиш – микс от мандарина, лимоново масло и босилек сочи пътя към белите вили, където усещаш пелина, портокаловите цветчета и жасмина още повече.

Ексцентричният акорд на японска слива напомня за боядисаните в черно прозорци. Costa Azzura предполага да „крушираш“ на самотен остров. Морска трева и плавей допълват приключението. Хвойна, мирта и смола създават усещането, че се сливаш с гъста крайбрежна гора.

... или до Куба

Съсредоточи се върху зоните от кръста надолу – глезените или пъпа. Ароматът бавно се вдига нагоре, а ти ухаеш дискретно и за по-дълго време
Класика – тъмен бар, дим от пури, високи червени токчета и гореща игра на стриптийз покер. Ти си знойна изкусителка, която няма против да губи (временно), наслаждавайки се замъгления поглед на противника си при всяка паднала презрамка. А и знаеш, че накрая ще го сразиш с Jeu d’Amour на Kenzo.

Твоят ароматен стрейт флъш (най-силната ръка в покера от 5 карти) е безкомпромисен – свежа червена мандарина, мек акорд на чай, чувствена тубероза и искряща фрезия. Няма нужда да блъфираш и да бързаш – победата и сърцето на мъжа срещу теб са ти в кърпа вързани.  

Наслади се на залеза в компания

Остави циниците да разправят, че морето с гадже е загуба на време. Няма нищо по-романтично от вълшебен ден, прекаран в пиене на бяло вино и шепнене на любовни думи. А привечер, сгушена в прегръдките му, да изчакаш слънцето да се скрие. Звучи клиширано на хартия, но е реално за изпълнение с правилния човек и дуото So Dupont на S.T. Dupont.

За Нея – експлозия от любовен ентусиазъм, подкрепен от плодове (круша, къпина) и цветя (магнолия, гардения и момина сълза). Пудрената чувственост е за сметка на кедрова дървесина. За Него – кипящи от ентусиазъм цитруси, свежестта на ябълка, топлината на зърна тонка и ванилия.

Накарай го да мисли, че е победител

За силния пол постиженията не са важни. Лекият крос по крайбрежната ивица цели да привлече внимание. Желанието му за изява върви ръка за ръка с мъжкия L’Homme Sport на YSL.

Металните фасети на алдехидите, смесени с бергамот и върбинка, изпращат тръпки от свежест, изваждайки те от летаргията. Кардамон, елеми и екстремна концентрация на амбър нажежават страстите и те стимулират да измъкнеш притежателя им под носа на другите мацки.

Превърни делника в международен ден на щастието

Не страдай, ваканцията не е от май до септември. Животът в града също крие очарования. Просто се научи максимално да се възползваш от малките шансове, които ти се поднасят ежедневно, и да им се радваш. Ако ти е трудно, погледни през розовата течност на Joyful на Escada.

Докато шербет от касис и пъпеш изпълват с енергия, масла от магнолия и розов божур, подсилени от горски мъх, правят нещата да изглеждат възможни. Това те кара да захвърлиш сандалите и да тръгнеш боса по асфалта, усмихвайки се на целия свят. Бъди сигурна, че и той ще ти се усмихне.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР