Розово за нея, синьо за него

Според фън шуй правилният избор на цвета на аромата може да насочи енергията в правилно русло, създавайки благоприятна среда

Свобoда Сидерова 12 July 2014

Розовото не е само цветът на малки момиченца и зрели жени, възхитени от Барби. Дизайнерите преоткриват един от класическите мъжки цветове – синьо в различни варианти

Какво ще кажете за минута да забравим за асоциациите с пола, които са ни „набити“ в главата от ранно детство, и да направим справка с психологията на цвета. Розовото, комбинация от червено и бяло, се асоциира с женственост, комфорт, романтичност, надежда, позитивизъм, нежност и доброта.

От своя страна синьото символизира непреклонност, организираност, сила на духа, спокойствие, честност, лоялност. Предлагаме ви три дуета аромати в съответните нюанси, които се допълват идеално и се сливат като чувствена двойка.

Тропически остров L’Eau d’Issey Summer на Issey Miyake

Екзотични плодове, цветя и коралови рифове, населени с морски звезди, отварят врата към свят на непознати емоции. Мъжкият грабва с експлозивната свежест на киви и ананас, подправени с индийско орехче и кориандър. В дамския вариант изобилието от хладна свежест (розов грейпфрут, личи) се съчетава с очарованието на плодово сърце (гуава, маракуя). Плъзналите по флакона морски обитатели предизвикват усещане за дайвинг.

Лятна вечност Eternity Summer на CK

Дуото олицетворява релаксиращото излежаване на плажа в близост до прибоя. За нея бризът ухае на листа от бамбук, круша, диня и бели цветя. Идеална композиция за морски воаяж. За него: искрящ изблик на хвойна, пометен от енергичен акорд на круша, босилек и диня. Органично вплетените нотки кардамон, лавандула и мащерка само подсилват мъжествеността на притежателя си. Чистите прозрачни форми блещукат като стъкло в пясъка.

Водна стихия L’eau par Kenzo Mirror

Нова формула на водата, затворена в стъклени капки. Стилизираната архитектура на двете части идеално се съединява, образувайки едно огледало. В гладката му повърхност, прорязана от слънчеви „зайчета“, може да видите собствения си образ – елегантен и чист. В мъжката акватичният акорд е подправен с босилек и градински чай. Женската версия е свеж коктейл от висшето благо на планетата, пъпеш и малина, поръсени с мента.  
 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР