Избави ни от злото поне на 4 юли

Лош филм за разбеснели се демони – така може да се определи с едно изречение „Избави ни от злото” на Скот Дериксън.

Ирина Иванова 04 July 2014

Малко момиченце в бяла нощница спи сладко-сладко, когато изведнъж една от плюшените му играчки – прилича на отрязана глава на Чебурашка, а всъщност е бухал – пада от лавицата с играчки и започва да се търкаля към нея. Момиченцето се изправя в леглото и започва да шепти с нарастващ ужас: „Mommy! Mommy!” Тоест вика майка си, защото е ясно, че ще се случи нещо ужасно. Филмът е хорър, нарича се „Избави ни от злото” и от днес тръгва в кината.

Продуцент е самият Джери Брукхаймър. Чудесен начин да отпразнуваме 4 юли, националния празник на Америка, нали?

Лош филм за разбеснели се демони – така може да се определи с едно изречение „Избави ни от злото” на Скот Дериксън. Единствената звезда тук е Ерик Бана, който е в ролята на полицай с особено шесто чувство към предстоящите или случващи се в момента злини в града.

Екзорсизъм, разпятия, обезобразени трупове на хора и животни, обсебени от страховити сили жени, както и традиционните мрачни мазета с кървави графити по стените – всички клишета са налице. Има дори претенция за послание, а именно, че у дома понякога и стените кървят, тоест „Не на домашното насилие!” Или поне аз така разбрах, докато гледах с широко затворени очи, за да не си развалям храносмилането.

Но какво пък - ако не се страхувате от посредствени филми на ужасите с послания – гледайте.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР