Прелюдия към ваканция

Обикновено марките „вграждат“ хитовите си парфюми в козметика. Този път е обратното – легендарни масла и макиаж дават името си на аромати

Свобoда Сидерова 01 July 2014

Кадър от рекламния клип Huile Prodigieuse OR на Nuxe

С многофункционалните масла за лице, тяло и коса най-добре може да се запознаете в Париж. Там във всяка аптека задължително ще ви препоръчат някое – чисто или със златни частици, като уникално, невероятно, божествено... Епитетите не са търговски трик. Причините да нарекат сухото масло Свещения граал на козметологията са две. Едната е универсалният му ефект – хидратиращ, регенериращ, антиейдж, предпазващ от изгаряне. Другата са начините на приложение.

Може да се използва вместо подхранващ нощен крем, балсам или маска за коса, масло за подчертаване и изравняване на загара, лосион за след слънце, лосион за тяло, леко тониращо средство, продукт за вана. Влюбени в сухите масла, французойките са готови да ги използват за n-ти пореден път само и само да се наслаждават на вълшебните им аромати. Съгласете се, душата също трябва да се облажва. Ето защо марките лансират едноименни парфюми със същата митична сила. Можем само да им благодарим. Какъв по-прекрасен начин за събуждане на женствеността и провокиране на чувствеността?

Слънцето със собствен аромат

Разработката на маслото Huile Prodigieuse на Nuxe преди повече от 20 години е подвиг. Формулата с 98,8% естествени съставки (96,9% в златната версия) е без силикон и консерванти. Шест скъпоценни масла – жълт кантарион, пореч, камелия, сладък бадем, лешник и макадамия – подхранват и насищат кожата и косата с благоухание, обливайки ги с блясък. Концентратът от разкош и ефективност преобръща козметичните стереотипи.

Дотогава никой не е чувал за бързо попиваща текстура, която не оставя мазен филм. За култовия й статус говорят следните факти – на всеки 16 секунди в света се купува по един флакон, това е най-продаваният продукт на борда на Air France за презокеански дестинации. Феновете му обожават и ароматния венец от портокалови цветчета и момина сълза на ложе от мирабела (жълта слива).

Отличен микс, за да е самостоятелен аромат. Nuxe реализира идеята, като се обърна към същия „нос“. Различни при Prodigieux Le Parfum са нотките на бергамот и мандарина. Към розата, звезда от сухото масло, се присъединяват гардения и магнолия. Избледняването им след време води до кремообразно размазване, пропито с ванилия и кокос.

Няколко капки масло, добавени в крем, усилват ефекта му. Добавени във вана, се превръщат в хидратиращо мляко
Пътят на маслото

Ако не е посипан с рози, може да го направите с бели цветя – гардения, камелия и жасмин. В състава на маслото и тоалетната вода Sensorielle aux 3 Fleurs Blanches на Lierac те реструктурират, хидратират, защитават, успокояват, омекотяват, изглаждат и тонизират. Макар и царствен, ароматът им не е тежък като този на лилиума. По-скоро прилича на чувствено пътешествие на сетивата, при което се отварят всички чакри. Успехът на дуото толкова се услажда на марката, че на бял свят се пръкват нови близнаци, този път с името Sensorielle Tonifiante aux 3 Fleurs d’Agrumes.

Микс от 4 растителни масла – сладък бадем, сусам, кайсиеви ядки и слънчоглед – помага да откриете света на well-being. Вместо бели цветя – бели цветчета на грейпфрут, мандарина и горчив портокал, подбрани заради техните енергизиращи и тонизиращи свойства. Ароматът, който оставят след себе си, напомня разходка по залез в цитрусова горичка, когато всички ухания се усилват.

Митични тайни

Едва на три години, олиото за коса Mythic Oil на L’Oreal Professionnel даде старт на повсеместно омасляване на прическата, без да я прави мръсна или да я лишава от обем. Доказателство са стотиците литри, излети на подиума от коафьорите. Употребата е лесна. Нанасяте малко от скъпоценния еликсир по полудължината и краищата, изчаквате да попие и стилизирате. Резултатът е безпроблемно разресване и блестящ финиш. Пресата и сешоарът вече не са страшни.

Освен за любителите на спа гурме, съставът е находка и за косата. Докато масло от авокадо я подхранва, хидратира и възстановява, масло от гроздови семки действа като антиоксидант. Марката обича да чества най-продавания си продукт (по 1 на всеки 6 секунди). След дизайнерския „тоалет“ от Дилек Ханиф и „клонирането“ в три версии за различен тип коса е ред на Mythic Oil Le Parfum, вдъхновен от кралица Аматис.

Разхождайки се във висящите градини на Вавилон, тя обичала да полягва в купчина цветя. Кралят бил като омагьосан от благоухаещите й къдри. И с право. Нотките на мандарина, касис, ванилия и карамел действат като вещерско биле.  

Добавено в боята или пяната за обем, подхранващото олио за коса гарантира допълнителна интензивна грижа
Красота, твоето име е слънце

1984 г. бележи революционния пробив на Guerlаin в бронзирането. Вече 30 години пудрата Terracotta е синоним на здравословен загар – естествен и безупречен. Не случайно на всеки 20 секунди в света се продава по едно „слънце в кутийка“. Юбилея си чества колекционерската пудра и руж в едно Terracotta Sun Celebration. Сияеща и ухаеща на тиаре, тя имитира до съвършенство ласките на дневното светило върху кожата. Ефирната текстура – златно слънце на фона на пищно оранжево, страстно кафяво и пламенно розово, е скрита в абаносова кутийка.

Овален като камък и кафяв като обгорена пустинна земя, дизайнът й придава вид на талисман. Сияйната вселена на Terracotta допълва аромат със същото митично име. Автор на Terracotta le Parfum е самият Тиери Васер. Акорд на бергамот преминава в омагьосващ нектар от иланг-иланг и тиаре, затихвайки в ненатрапчив шлейф от ванилия. Вдъхвате и си представяте, че сте някъде на Сейшелите. И да, не сте Дженифър Лопес, но много приличате. Палитрата за очи Bronze Goddess The Nudеs на Estee Lauder е вдъхновена от очарованието на безкрайните плажове от бял пясък, който става златен с настъпването на нощта.

Сенките – 5 неутрални с матов финиш и 3 наситен металик с текстура желе пудра – карат очите да искрят. Топлата ласка на емблематичния Bronze Goddess Eau Fraiche SkinScent гони стреса надалеч. „Виновна“ за безгрижното настроение е меката сърцевина от златен амбър, произлизащ от лятото. Благодарение на пълнещите устата със слюнка цитруси с парченца портокал и омайващия микс от тиаре, жасмин и магнолия всички задръжки падат.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР