Стилът на Аля Милушева

Красотата е това, което правим за нас самите

Адриана Попова 05 February 2008

В играта на асоциации Аля Милушева за мен е светлосиньо. Защото в този цвят има финес, липса на резки движения, S размер, звън на севърски порцелан, надпис: “Спазвай дистанция”, деликатна кожа и скрита емоция.
Ин и ян
Аля е креативен директор на моден бутик Астела Ателие. Наскоро й се случиха две събития. Представи на ревю колекцията си пролет-лято’2008 с нюйоркски привкус. Второто събитие: участва и спечели конкурса Мисис България’2007 и ще представя страната ни на Мисис Свят. Едно от първите неща, които забелязваме на влизане в апартамента й, е короната на Мисис България. Бижуто (много ин) блещука върху секцията в хола в интимна близост с топка за американски футбол (много ян) – любимият спорт на мъжа на Аля Денис. И двата предмета попадат в зоната за действие на Ванеса – русия, синеок, тичащ и надничащ елф на Аля и Денис, който скоро ще стане на 2 години.

Чисто и просто
Аля ни посреща в хола със светлосините си размери – при 1,72 височина тежи 49-50 кг, и блузка с жилетка на любимата си марка Blumarine. Обстановката в хола идеално й пасва – изчистено-функционална. В центъра са две черни лежанки, обърнати към огромната плазма на стената. Прозорците са без завеси и с прекрасен изглед към Горен Лозенец. Апартаментът е обзаведен с мебели по поръчка от българската фирма Булдекор, само белият кожен диван и лежанките са от Selamore. В хола е интегриран и кухненски бокс. Дръжки по шкафовете липсват и всичко стои много прибрано. Все пак суматоха има – създава я Ванеса, която успява почти едновременно да бъде в различните краища на стаята и да изстрелва чаровни откоси от “да, да, да” и “не, не, не” в отговор на въпросите, задавани от досадните възрастни.

Dior
Аля има обувки, чантички, бижута с това лого. Тя беше и сред 50-ината VIP гости от цял свят, поканени в Милано да видят новата cruise колекция на Dior, вдъхновена както от Джаки Кенеди и Америка на 60-те, така и от индийската екзотика. На тоалетката в спалнята седи най-новият парфюм на лейбъла – Midnight Poison, който всеки от гостите на ревюто е получил като подарък.
Последната й покупка са обици на Dior. Обиците определено са любим аксесоар, заедно с гривните и пръстените. Аля почти не слага колиета, но такава е и съвременната тенденция, защото много често деколтетата на дрехите са богато декорирани и не понасят още украса.

Обувките
90% от обувките й са на супер висота (има поне два 15-сантиметрови чифта). Купува ги основно в софийските бутици Pepina M и Casadei.

Огледален свят
До барплота пред единия прозорец в хола е окачено голямо огледало с позлатена рамка. Огледалото изглежда е любим предмет и ще го срещнем в различни версии из жилището – като част от тоалетка и плъзгаща се врата на гардероб или във вид на огледални колони. Просто си представям как Аля застава пред някое и казва: “Огледалце от стената...” И няма как да е недоволна от отговора. Признава, че не допуска немарливост - дори да изхвърляш боклука или да си сам вкъщи, за собственото ти самочувствие е важно да изглеждаш добре. Според нея красотата е това, което правим за нас самите, а не гласенето за пред другите. На снимката Аля е с рокля на Cavalli.

Любими места
Любима й е Прага, защото е родена в Чехия – родителите й по това време учат там. Ню Йорк, защото е динамичен, мащабен, вдъхновяващ. Рим – защото я зарежда емоционално и защото предпочита бутиците му пред миланските. Аля е учила в Германия, в Щатите – в Оклахома Сити и Ел Ей, където се запознава с Памела Андерсън и работи за нейна колекция облекла.

Парфюмите
Освен на аромата, Аля много държи на флакона на парфюма. Ако някой ден пусне свой парфюм, шишенцето със сигурност ще е малко бижу.

Истината в хладилника
Аля не пие кафе и май не пие нищо по-вредно от фрешове и минерална вода. На въпроса готви ли, деликатно обяснява, че с мъжа й обичат да се хранят по ресторанти, защото ако си останат вкъщи, все изскача нещо несвършено през деня. А така отиват на ресторант и точка на ангажиментите. Обичат кухнята на Ла Капанина, Карера, Капитан Кук. Лятно време ходят в ресторанта на хотел Жасмин в Симеоново, където нерядко отсядат актьорите от холивудските продукции, снимани у нас. Хранителният режим на Аля като цяло е S размер и се състои от силно положителни храни: салати, пиле, риба тон, сьомга, ядки и много, много плодове. Сосовете, тестените продукти и белият хляб нямат работа наоколо.

Чантите
Определено S размер. Аля е запалена по малките чантички, които по-скоро създават настроение, отколкото наистина побират неща. Все пак имат място за портмоне, i-Phone, визитки, ключове и малко козметика.

Гардеробът
Достатъчно скъпа селекция с качествени материи. Модели с личната марка Астела Ателие, Cavalli, Louis Vuitton, Blumarine. Споделя теорията за стойността на една дреха, според която цената не е тази, която плащаш в магазина, а трябва да се раздели на броя на обличанията. Една скъпа дреха, която си носил много пъти, в този смисъл излиза по-евтино от евтината, която си сложил веднъж или пък нито веднъж. Държи във всеки тоалет да има леко романтична нотка, обича да играе с цветовете, особено в монохромен сезон като зимата. Това се чете и в колекциите на Астела – елегантни издължени кройки, скъпи платове, цвят, доза романтика, доза сексапил.

Любими дизайнери са й Армани заради отличния му бизнес нюх, Валентино заради класата и 100% разпознаваемия стил, Ана Молинари (Blumarine), защото е най-близко до това, което е Аля, Лакроа – заради комбинациите на материи и цветове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР