Лаго Маджоре

Ваканция на езерото

Елка Влаховска 06 July 2014

Италианците са измислили долче вита, сладкия живот, пълен с удоволствия. И ако има място, където удоволствията на живота могат да се поемат с аристократична изтънченост, то е по бреговете на романтичното езеро Лаго Маджоре. Около 80 километра от север на юг то предлага красиви пейзажи и много наслади. Северната част е в Швейцария, обградена от величествени планини, на юг се спуска в равнините на Ломбардия, а най-живописните брегове са в провинция Пиемонт. Само на 40 километра от Милано се озовавате в прегръдките на ласкава природа, изобилстваща от палми, акациеви дървета и цъфтящи олеандри. Сред тях се гушат живописни градчета, старинни крепости и разкошни вили.

Стреза е един от основните туристически центрове на Лаго Маджоре. Там през лятото се събира елитът на Милано в луксозните хотели със собствени открити басейни и паркове. Нощният живот кипи в многобройните музикални барове, клубове и дискотеки. Най-посещаваната от тях е дискотеката в старинен замък, чийто парк излиза на брега на езерото. Магнит за туристите обаче са замъците и ботаническите градини на съседните острови Боромео – Изола Белла, Изола Супериоре и Изола Мадре. Изола Белла е най-романтичният сред тях с прекрасните си ботанически градини и старинния замък от 17 в. Този остров е бил любимо място за отдих на известни поети и композитори, сред които Гьоте, Байрон и Вагнер. 

Лаго Маджоре не е за търсачите на силни усещания, а за по-романтично настроените души, които могат да потънат в безкрайната синева на красивото езеро, прорязано от корабчета и платноходки и небето, в което се открояват алпийските върхове. Умереният климат, чиято температура на въздуха през лятото не надвишава 26 градуса, благоприятства отглеждането на средиземноморска растителност – портокалови и лимонови дървета, палми и кипариси. Сред тази природна хубост четиризвездните хотели предлагат аристократичен лукс и перфектно обслужване.
Освен разходките с корабче по водите на Лаго Маджоре, тук може да се практикува риболов или уиндсърф. Стреза има и добре организиран голф клуб, където почитателите на елитния спорт могат да покажат уменията си, а в парковете на почти всички хотели има тенис кортове.

За дамите, които обичат да съчетават в почивката си съзерцанието на прекрасни природни гледки с грижи за здраве и красота, всеки хотел предлага специални програми. Те включват парни бани и сауни, джакузи, закрити басейни за плуване, упражнения във фитнес зала.  
В ранната вечер пък можете да отседнете в някой от неголемите ресторанти, където освен прочутата италианска ракия “грапа”, ще ви предложат да опитате местните вина “баролло” и “барбареско” и апетитно приготвена риба, прясно уловена в кристалните езерни води.

Повече информация на www.visitstresa.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР