На Клинтън му простиха, на Моника й платиха. Хилъри ще я изберат

След като Моника Люински не просто проговори, а направо прописа – в майския брой на Vanity Fair излезе есе от нея, в което тя разсъждава върху собствения си случай

Ирис Крилатска 18 June 2014

Моника Люински

От традиционните и за нашите, пък явно и за тамошните географски ширини „Абе к’во ни занимавате с тая крава!“ и „Моника свърши парите и пак цъфна“ до задълбочени анализи и разсъждения за жените, мъжете, политиката и властта. Никой обаче не засегна темата за оралната любов - единствената истинска тема в случая. Като прочетохме есето на Люински и теглихме чертата, ето какви са резултатите от сексаферата от 1998 г. На Клинтън му простиха, на Моника й платиха. Хилъри ще я изберат. Само на оралния секс категорично пак не му провървя.

Няма такова клише! Погледнете дори само участниците в политико-еротичния трилър, развихрил се в края на XX век – силен мъж със слаб ангел, млада (тогава де) и умела любовница с апетити и истински чувства, разбира се, и амбициозна съпруга от кариеристко-феминистки тип. Съпругът на кариеристката нарекъл жена си „суха скумрия“, а кариеристката нарекла любовницата на мъжа си „куха лейка“. Типично. А Моника не нарекла никого никак. Тя просто извадила синята рокля с петното Клинтъново. Защо го е направила, никой не знае. Защо вадиш доказателства, които злепоставят теб самата? Била подслушвана. Била разочарована. Била принудена. Била платена? Сигурно. Сега се разкайва. Пред Vanity Fair, къде другаде. Съжалява. За всичко.

Вече някак никой не говори за Бил Клинтън. Навремето той излъга нацията, че никога не е имал сексуални взаимоотношения с госпожица Люински. После си призна и се извини, и се разкая. И оцеля при опита за импийчмънт. Толкова. Той е мъж, не е виновен. Като е президент, да не е от дърво! Моника е виновна, че го е съблазнила. Хилъри пък е виновна, че не го е съблазнила. Това е положението. И двете няма да се отърват от петното на позора – едната, защото го има върху синята рокля, другата, защото го няма. Или защото не го пази. Важното е, че Мr President е невинен. Много е смешен Бил Клинтън. Може би знаете, че едно от нещата, за които Клинтън е критикуван от опонентите си по време на първата си президентска кампания, е, че е пушил марихуана.

Той се оправдал по невероятен начин. Заявил, че само се преструвал, че пуши, но всъщност не вдишвал. Ей това казал. После, когато трябваше да се обяснява пред нацията за свирката в Овалния кабинет, той заяви, че оралната любов поради пасивния си характер не била секс. Не е ли страхотен? Той пуши, без да вдишва и практикува невинен пасивен секс. Обаче иначе създаде 22 милиона нови работни места и превърна бюджетния дефицит в бюджетен излишък. На кого му пука дали вдишва или дали чука. Американците си го спасиха. Като в един голям Big Brother. Оправдаха го по абсолютно всички обвинения. Включително и по това за лъжесвидетелстване.

А Хилъри? През 2008 г. тя се кандидатира за президент от името на същата Демократическа партия, към която принадлежи и съпругът й. Демократите обаче предпочетоха да излъчат друг кандидат – Барак Обама, и той спечели. Всички очакват, че кандидатурата на мисис Клинтън за президент ще бъде издигната отново през 2016 г. Засега Хилъри заявява, че все още не е решила дали ще се бори за президентския пост. Имало време, щяла да помисли. Когато избухна скандалът с Люински, тя си посипа главата с пепел, че вероятно в нея е вината, че тя е допуснала да се отдалечат и прочие. И му прости. Сега Америка я обича. В есето си Моника Люински пише, че според проучванията съществува 25% вероятност Хилъри да бъде избрана за президент.

Единствено мъжовото определение „суха скумрия“ все още хвърля лека сянка върху иначе безупречния й имидж... Но няма проблем. Хилъри е супер. Тя работи здраво, усмихва се широко, не се занимава с глупости, удоволствия, тайни срещи и други такива. И най-вече – тя не е секси или поне по никакъв начин не го показва. До такава степен, че никой не може да я заподозре в подобно престъпно качество. Всячески се старае да не блести. Дори с остроумие. Не сте ли забелязали, че на жена, която не е секси, обществото е готово всичко да прости и да я обича вечно. И за президент ще я избере, без да му мигне окото.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР