Треска за фестивали

Ура! Големите летни музикални фестивали започват през юни. Който не е усетил тока на щастието по тези места, може само да съжалява

Елка Влаховска 12 June 2014

Roskilde Festival

Roskilde Festival
Нищо гнило в Дания

Къде: в старата датска столица Роскилде, където почиват в мир датските крале и кралици
Кога: 29 юни–6 юли
Какво: На основната сцена ще забият рокдинозаврите The Rolling Stones, любимецът Steve Wonder и абсолютният британски хит Arctic Monkeys. Повече информация за фестивала, групите и купона – на www.roskilde-festival.dk.

Sofia Rocks
Рок на стадиона

Къде: стадион Академик в столицата
Кога: 6 юли
Какво: френската построк група Alcest ще представи парчета от новия си горещ албум, коментиран от изданието Rolling Stone като „абсолютно задължителен за всички фенове на истинската музика“. На сцената ще свирят и 30 Seconds to Mars с Оскар-овия Джаред Лето, The Offspring, Skillet, Ossy и Mando Diao. Билети – в мрежата на Eventim, включително Германос, Пикадили и Техномаркет.

EXIT
Купон при съседите

Къде: Петроварадиновата крепост, Нови Сад, Сърбия
Кога: 10–13 юли
Какво: Тази година е 15-ото издание на един от любимите ни фестивали. Събитието носи името EXIT ADVENTURE (не че Екзитът не е винаги приключение). По повод на юбилея на 11 юни има предстартов ден – с хедлайнърите Queens of the Stone Age, а от 15 до 17 юли ще се развихри Seadance Festival на красивия Jaz beach в Черна гора, близо до Будва.
Сред участниците в EXIT: Gloria Gaynor, Jamiroquai, Damon Albarn, Carl Cox vs. Danny Tenaglia. Информация за цени и билети – на www.exitfest.org.

EXIT в цифри

18,96 км е средната дължина, която извървяват посетителите през 4-те дни на фестивала.

Хора от повече от 60 държави посещават всяка година EXIT.

24 години и 194 дни е средностатистическата възраст на музикалните фенове.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР