Дневниците на Милица

Само в новия брой на списание EVA

07 June 2014

Милица започнала да си води дневник на 11 години, като записала всичките лични данни на членовете на семейството, започвайки от себе си, естествено. Този първи запис завършвал с „А сега трябва да свиря на пиано“. Дали е отбелязвала това всеки ден в продължение на 10 години – колкото е свирила? „О, неее! – чупи вежди Милица. – Като по-голяма започнах да си записвам мечтите. Например искам да имам малка къща с дворче. Със 7-8 стаи, които да са обзаведени еди как си... И следва една мегаломания с басейни, спални, бани в различни стилове...“

Милица се довери на списание EVA и ни показа дневниците си. Те бяха в ръцете ни - цялата й душа като на длан, млада, светла, добронамерена. На едната страница план за отслабване, на другата – рецепта за торта.

28.07.96 г. Понеделник

Сега е 11 без 28 мин. И така-а! Блаженството е пълно, както и аз самата. Натъпках се повече от превъзходно. Ядох хляб, домат и по един кочан от обед, чушка (която беше много вкусна, като си представя, че в хладилника има още, иде ми да скоча от леглото и...), кашкавал и горчица. После пих какао. Абе въобще пълен гуляй. Преди това си взех една вана. Първата вана в живота ми. Беше страхотно. Доста вода се изля (не че съм разливала) по мен. Повече няма да го правя, защото това е твърде голям разход, и какао няма да си варя, а ще си взема чай от нас. И вече реших да ям по един път на ден.

Ето ви я Милица в избрани моменти от дневниците на нейното юношество. Които впрочем са истински вълнуващ моноспектакъл на една голяма актриса. Може да ги прочетете в новия брой на EVA. (Правописът е запазен в оригиналния му вид.)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР