Властелинът на устните

С едно движение на ръката червилото придава увереност и сексапил, избавя от депресия, превръща дневния макиаж във вечерен, а невзрачната сива мишка – в гламурна дива

02 June 2014

На подиума

Неоновото оранжево е новото черно. Бла-бла-бла… Повтаряната всяко лято аксиома е на път да омръзне, още повече че tangerine tango бе обявен за водещ цвят от Pantone през 2012 г. Явно визажистите имат да наваксват по-късно от очакваното. Добре че в тренда „скромно“ се вклиняват nude устните в прозрачнорозово и прасковенобежово. Класическото розово също се промени – стана по-светло и с лилав оттенък. Сред интересните хрумки е тази на Mary Katrantzou и Antonio Marras – червило, нанесено само в средата на устните, и „забравен“ контур. Creatures Of The Wind отхвърля стереотипа за господство само на един цвят. „Пачуъркът“ в оранжево, корал и фуксия се постига с въздушна четка за грим. Понякога нерешителността е хубаво нещо.

 

В козметичната чантичка

 

Le Rouge на Chanel

Колекцията червила и глос изненадва с хармонии в розово-червено, беж-корал и сливово-лилаво. Освен с цвета, може да експериментирате и с ефекта. Rouge Allure Velvet отговаря за матовия, а Rouge Allure – за сатенения. Разликата между хидратиращите Rouge Coco Shine и Rouge Coco е полу-прозрачното сияние в полза на първото. Козът на Levres Scintillantes e екстремален блясък.

 

Pure Color Envy Sculpting на Estee Lauder

Червилото със скулптиращ ефект гарантира изразителни устни. Пигменти от ново поколение не само ги оформят с наситен цвят, който не се променя до 6 часа, но и им придават обем. Текстурата с хидратиращ комплекс с хиалуронова киселина „блокира“ влагата за мека и гладка кожа през целия ден. Капачката не е златна, а индиговосиня.

 

Infallible 2-Step Longwear на L’Oreal Paris

Дълготрайно червило в две стъпки. Първата е концентриран и наситен течен цвят, втората – подхранващ балсам с мек блясък и хидратиращ хиалуронов комплекс. Дуото гарантира гладкост, цвят, който не се напуква и не избледнява, както и комфорт през целия ден.

 

New Chic Matt на Pupa

Мека и нежна като кадифе, текстурата на обновеното матово червило с блестящ финиш оставя приятно усещане на устните. Комфортът се дължи на комбинация от восъци, създаващи фиксиращ се филм. Сред другите й плюсове са филмиращи съставки за дълготраен цвят.

ТВОЯТ КОМЕНТАР