Mокро със защита срещу дългите UVA

Бюти метеоролозите вещаят слънчеви дни и красив загар без бръчки

Свобoда Сидерова 28 May 2014

От средата на лятото може да наемате личен дерматолог само за 99 долара. Фирма Netatmo създаде гривна за измерване на слънчевата радиация в реално време. Джаджата представлява увита около ръката кожена каишка с камък. Сензори анализират активността на UV лъчите и предават данните на приложението на iPhone. На екрана се изписват препоръки за времето, прекарано на открито, и употребата на слънцезащитни продукти.

Мокра кожа? Не е проблем

След като миналата година Lancaster лансира система за „мокро“ нанасяне, и Garnier реши да се съобрази с желанието на обичащите да плуват. Съгласете се, досадно е да подсушавате кожата преди да втриете или да спрейвате продукт. Създадена от едни от експертите в слънчевата защита, хидрофобната формула прилепва директно върху покритата с капчици вода кожа, спестявайки време.

Защита и срещу дългите UVA

UVB лъчите предизвикват изгаряне, а UVA – стареене. От вторите най-опасни са дългите. Присъствайки около нас целогодишно, дори и при лошо време, те  могат да причинят увреждания както в цвета и структурата й (отпускане, бръчки), така и при имунната система. Затова La Roche-Posay усили защитата срещу UVA, включително дългите, като филтрите PPD скочиха от 38 на 42. PA+++ на Sisley покрива стандартите на японската козметична индустриална асоциация, а както знаем, азиатките са луди на тема порцеланов тен.

Защита плюс още нещо

Освен слънчев „чадър“ марките предлагат и допълнителни ползи за кожата. Сред плюсовете на серията Sun на Nuxe са възстановяване на клетъчно ниво (оризови трици и розмарин неутрализират свободните радикали), хидратация (воден зюмбюл реструктурира кожната бариера), неутрализиране на паренето (цвете кау-пе от Маркизките острови успокоява), активиране и удължаване на тена (семена от рожков стимулират синтеза на меланин). Sisley също усили антиейдж ефекта. С гликацията (втвърдяване на колагена) и еластозата се борят тонизиращи кожата екстракти от лимец и копър. Двете действия са означени с инициалите G и E в името на минимизиращата стареенето грижа. През 2013 г. Uriage премахна алергизиращия октокрилен от слънцезащитната си гама, без намаляването на филтрите да се отрази на високата защита. Тази година белите престилки „внедриха“ SPF 50+ в маслена текстура. (За справка: хомогенността и фотостабилността й са висш пилотаж). Олиото за тяло и коса може да се похвали още с антиоксидантен ефект (витамини С и Е).

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР