Досиетата Х на Х-Мен

Днес по екраните тръгва един от дългоочакваните летни блокбастъри - „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще“, но култовият режисьор Браян Сингър (“Обичайните заподозрени“) няма да се появи на премиерата на филма си. Причината е, че Сингър е замесен в тежък секс скандал.

Ирина Иванова 23 May 2014

През 1999 г. начинаещият (и непълнолетен) тогава актьор Майкъл Игън незнайно как се озовава на тайно холивудско парти на Хаваи в огромното имение на интернет магната Марк Ректор, който живее там с двама свои...приятели. Имението е известно като свърталище на холивудския гей елит, а същата вечер на партито е и режисьорът Браян Сингър, който след световния успех на филма си „Обичайните заподозрени“ е истинска суперзвезда.

Въпросният Майкъл Игън твърди, че през онази нощ е бил наблъскан насила с всевъзможни наркотици, лекарства и алкохол, а след това и изнасилен както от Сингър, така и от други. Според думите му Сингър и компания го заплашвали, че ще съсипят мечтаната му кариера в киното, "ако не ги направи щастливи", а лично Браян му обещал, че ако се държи правилно, ще му даде главна роля в първия филм от поредицата X-men, върху който работел тогава. "Тогава бях едно объркано, малко момче" - пише Майкъл Игън в  показанията си.

Режисьорът, разбира се отрича, но делото със сигурност ще се проточи дълго и ще постави под въпрос репутацията му. Въпреки че Холивуд винаги е обичал скандалните.

Съмнителният момент в този случай е, че Игън разказва за случилото се едва сега, 15 години по-късно и то точно в дните преди премиерата на най-новия филм на Сингър „Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще“.

Така или иначе филмът е в кината и ни предлага цяла армия от най-горещите холивудски звезди – Хю Джакман, Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендер, Дженифър Лорънс, Холи Бери. Друг е въпросът дали ще ги разпознаем всичките тези звезди. Феновете на създадената по комикси поредица X Men отлично знаят, че там героите са мутанти със суперсили. Екшън и специални ефекти до посиняване! 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР