Красота в клетка

L’amour en cage, или „любов в клетка“, наричат французите растението физалис. Бюти индустрията с право може да го кръсти красота в клетка заради неизброимите му качества

Василена Цанова 13 May 2014

 

„Земна череша“ за здраве

Ако не сте чували за физалис, то е защото се подвизава под други имена: китайски фенер, мексикански домат, еврейско грозде, земна череша. Плодът, обвит в яркочервена, подобна на целофан чашка, чака да го „разопаковате“ и да се насладите на полезните му свойства. А те не са никак малко. Съдържа повече витамин C от лимона, богат е още на витамините от група B, отговорни за нормалното функциониране на нервната система, както и на никотинова киселина, регулираща нивото на холестерола. Нищо чудно, че китайците го провъзгласяват за „златно цвете“, използвайки го от векове като лек за болно гърло, кашлица или мехлем срещу екзема.

„Китайски фенер“ за младост...

Докато лекарите се опитват да извлекат максимума от растението, от Sisley наблягат на свойството му да поддържа младостта. Марката е отличник по „физалисознание“. Макар да звучи като дисциплина в училището за магия „Хогуортс“, тук няма вълшебство, само дългогодишни научни изследвания, доказващи, че екстрактът от чашката стимулира синтеза на колаген и предотвратява разрушаването на колагеновите фибри. Високото съдържание на полифеноли пък го превръща в капан за свободните радикали и ефективен защитник от UV лъчите на клетъчното ДНК.

Красивите умове максимално се възползват от оборващото гравитацията свойство на „китайския фенер“, като го включват не само в стягащите серум за цялостна грижа против стареене Sisleya Global Firming и концентрат за тяло Sisleya Concentre Anti-Age Fermete Corps, но и в антиейдж фон дьо тена с лифтинг ефект Skinleya Fond deTeint Lissant Anti-Age. В терапията си срещу пигментни петна Korres се възползва от топлинната защита на причудливото растение срещу инфрачервени лъчи, както и от противовъзпалителния му ефект.

... и за гладка коса

Влажността може да накара притежателките на къдрава коса да се откажат от гладка прическа. Други пък се страхуват от сешоара и машата, които може да изгорят косъма. Rene Furterer отчита и двете желания, създавайки гамата Lissea. Восъкът от физалис, богат на подхранващи и защитни липиди, „дисциплинира“ къдриците и контролира обема за гладка и гъвкава прическа в стил Дженифър Анистън.

Когато изсъхнат, чашките на физалиса заприличват на изящна плетеница, сякаш сътворена от майстор ювелир. Сочните плодове наподобяват по външност чери доматите, но на вкус са по-скоро кръстоска между ягода и лимон.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР