Бюти фетиш

Съгласете се, хидратираната кожа – плътна, гладка и сияеща – е вълшебство, с което може да омагьосате всеки

Свобoда Сидерова 02 May 2014

Няма да ви занимавам с прозрения от рода на „хидратацията е и си остава крайъгълен камък в грижите за кожата“. Вие и без това го знаете. Сигурно за насищането й с влага са изписани тонове страници. Уви, и 3 литра да пиете на ден, до кожата стигат едва 10% – това ще рече 300 мл, които бързо се изпаряват. В основата на клетъчния обмен е водата. Клетките не могат да усвоят полезните вещества, ако кожата е недостатъчно хидратирана.

Вълнуват ви повече бръчките и загубата на еластичност. ОК. А кое ги предизвиква? Постоянният дефицит на течност прави клетките лениви. Кожата изтънява, става грапава и безжизнена. Дехидратацията влияе и на влакната колаген и еластин, 80% от които са вода.

Aqua механизми

Сама по себе си водата няма как да проникне в кожата заради големите молекули. Което, от една страна, не е лошо, иначе ще заприличате под душа на анимационния герой Спондж Боб. Единият начин кожата да нормализира водния си баланс е снабдяването й с вещества, които да притеглят и да удържат собствените ресурси от влага. Другият е да се предотврати изпарението на живителната течност от повърхността, като се заздрави бариерната функция на кожата.

Повече от хидратация

За да възстановят запасите си от влага и да започнат да функционират нормално, на клетките са нужни 2 часа, и то ако сте на 20 години. И 24 часа, ако сте на 50. Добрият крем би могъл да ускори процеса. Освен че са красива компания 24/7, новите овлажнители имат двоен ефект. Carita открива връзка между жаждата на кожата и загубата на енергия. Марката усилва действието на водата от лагуна, богата на минерали и микроелементи, и екстракта от оцеляващо при суша субтропично растение, с водорасли и флавоноиди от сладък портокал, „ангели пазители“ на енергийния потенциал на кожата. Откритието на Guerlain, че качеството на водата в клетките е не по-малко важно от количеството й, е епохално. Пречиствайки я от отпадъци, аквакомплекс усилва притока на влага.

За да могат всички жени да се възползват от резултата – плюс 72% хидратация и минус 27% бръчки след 30 часа – технологичното постижение е включено в трите крема Super-Aqua Creme, съобразени с типа кожа дневна грижа и ревитализираща нощна. Дневният гел допълнително е обогатен със защитен екстракт от бял бор, а нощният балсам – с възстановяващ екстракт от листа от праскова. Благодарение на восъка, обвиващ листата й, камелията цъфти тогава, когато другите растения се спотайват. Chanel, вдъхновен от свойството на любимото цвете на Мадмоазел, създава крема Hydra-Beauty Nutrition. Докато екстракт от камелия алба възстановява хидробаланса, масло от семената й компенсира липсата на липиди. След час хидратацията скача със 72%. Подобен невероятен ефект би бил немислим без защита срещу стреса и вредната околна среда (екстракт от син джинджифил). 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР