Две праскови и две череши

Казват, че жена с много руж и малко дрехи издава признаци на отчаяние. Визажистите оборват твърдението, оцветявайки скулите в плодови нюанси

19 April 2014

Think pink

Ефирната визия в нежнорозово присъства навсякъде – от миловидните хипита на Anna Sui до романтичните италианки на Dolce&Gabbana. В първия случай ружът краси едновременно скули и клепачи, а във втория „пълзи“ дискретно над веждите нагоре по челото. Приятната руменина на Hussein Chalayan кореспондира с устните като пъпка на роза. Assembly New York го раздава hard. Яркорозовата линия точно под едното око прилича на индианска бойна окраска, но sci-fi очилата придават футуристична нотка.

Островитянки

Макар трендовете при ружа да са повлияни от официалния цвят на 2014 – искряща орхидея, „загорелите“ варианти не мислят да сдават позиции. Котира се не толкова бронзовото, колкото кораловото и прасковеното. Доказват го здравословният тен при Vera Wang и Donna Karan, чиито модели сякаш са прекарали слънчев уикенд в снобарския курорт Хамптънс, без да прекаляват с печенето. Докато островитянките на Dsquared2 го карат по-небрежно с приятен загар, Ohne Titel фрапира с теракота, наслоена разточително от слепоочията до скулите.

Изгря звездата на кремообразния руж. Освен перфектен партньор в мисията за свежа визия, той може да се ползва и за устни и клепачи.  Трансформиращият се в пудра при контакт с кожата руж на Clarins съдържа подхранващи и омекотяващи восъци от роза, мимоза, жожоба и слънчоглед. Примамливото сребристо бурканче на Guerlain пък крие разтапящо се очарование с вкусен аромат на виолетки.

 

Трик: кремообразният руж се нанася по-лесно, ако го поставите на меката част на дланта под палеца и после леко разнесете по скулите

ТВОЯТ КОМЕНТАР