Опашката на коня

Макар и извън времето, класическата прическа изглежда преобразена. Все пак е годината на коня

Свобoда Сидерова 15 April 2014

Missoni

 

Колко ниско може да паднете?

Питат Helmut Lang, Jason Wu, Vanessa Bruno и Jil Sander. Въпросът не е за онова, което мислите, а за хванатата на нивото на врата опашка. Vera Wang дори я подпъхва под широка лента за глава, за да е в тренда. Отстрани изглежда сякаш стилистите са забравили да извадят свободния край на опашката извън лентата. DKNY я замята встрани, също както конят – гривата си.

Жокейски аксесоари,

гладкост, суперблясък, „дълбок“, т.е. асиметричен, и стигащ почти до слепоочието път са причините за неочакваното изкачване на конския атрибут в топ прическите. Според майстора на ножицата Юджийн Сюлейман няма нищо по-красиво от женския гръб с опашка до средата на лопатките. За Missoni коафьорът прикрепя с... карабина за повод към нея изкуствен кичур в контрастен цвят. По оригиналност не му отстъпва Сedric Сharlier. Вместо ластик стилистите използват кожена каишка, напомняща ръкохватка на нагайка.

Всички на опашката

Следата от ластик ви дразни. Стилистите – обратно – се вдъхновяват. Лъжливата опашка на Julien Macdonald е повече от интересна. (Нанася се гел или мус, косата се хваща на гладка опашка, изсушава се и ластикът се маха.) Haider Ackermann предлага гръндж вариант – едната половина от косата на тила е стегната във „френски охлюв“, другата е прибрана в опашка. Issey Miyake пък си пада по глемрока – две завити навътре странични секции, а по средата имитация на опашка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР