Голямото съботно плетене

Едно предложение за съботно забавление на цялото семейство, за да се запознаят децата ви с мекия и пъстър свят на преждите.

eva.bg 11 April 2014

На 12, 19 и 26 април ще има работилница за плетене, в която могат да участват деца от 3 до 12 години с техните майки и татковци. Приятните занимания ще се случват в Арт Ленд на ул. „Янко Софийски войвода“ 11. Участието е безплатно.

Работилницата е част от международен проект, в който освен България участват Италия и Холандия. Казва се WEAVE – Изтъкаване на Европа, и целта му е да запознае деца между 3 и 12 г. с текстила, преждите и филца. Международно проучване показало, че малките не знаят почти нищо за произхода на материите, не знаели например откъде идва коприната.
По проекта две куклени актриси Мария и Галя вече се занимават с деца от различни училища в рамките на 12 учебни часа, които тъкат, плетат и работят с филц. Проектът ще завърши на 17 септември в София, когато на публично място ще се направи голяма инсталация от текстил – и тогава ще могат да участват наистина всички желаещи.

За повече информация: тел. 0887 445554 и на www.artland-sofia.eu

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР