Пастел и рози

Добавете в електронния органайзър нова задача: овладяване на изкуството на акварела

05 April 2014

Какви ли не нюанси сенки има в палитрата на визажистите! Гъбена роза или розова гъба (Giambattista Valli), сьомга (Angelo Marani), тюркоазено (Badgley Mischka), тревистозелено (Costello Tagliapietra), лавандула (PPQ)... Освен с пролетната свежест, нежността по клепачите може да се обясни с посланието на колекциите макиаж. Opalescence на Clarins ви пренася в света на минералите, където опалесценция се нарича отражението на млечнобяла или седефена светлина от камъните.

French Ballerine на Lancome въплъщава женствеността и грацията на балета. Ключовите думи са: бледорозово и панделка от сатенена лентичка (същата, с която се прикрепват пуантите) по опаковките. Chanel също обнови култовите си сенки Les 4 Ombres. Текстурата им напомня туид, знакова за дома материя. Във всяка палитра има по две двойки в контрастни нюанси.

Освен традиционните smoky eyes до гънката на горния клепач, се допуска опушване и от гънката до веждите (Holly Fulton). Друга актуална техника за нанасяне на сенките е опушване от средата на долния клепач към външния ъгъл за удължаване формата на очите (Mara Hoffman).

ТВОЯТ КОМЕНТАР