Истории от дърво

В Годината на Дървения кон представяме уникална къща, в която дървото разказва различни истории

Елка Влаховска 03 April 2014

Снимка: Светослав Караджов

Преди пет години собствениците избират новия си дом по финландски дизайн. Масивни трупи, всяка с диаметър по 22 см и перфектно оразмеряване, пътуват в контейнери хиляди километри от руско-финландската граница, за да влязат в градежа. Това е историята на сибирския бор – вид много устойчиво и дълготрайно дърво, което превръща къщите в далечните северни ширини в топли и уютни домове. Дори и през люта зима отопляването тук не е трудно – достатъчни са запалената френска камина и много рядко четирите климатика. Къщата е екологична – на покрива са монтирани слънчеви колектори за топла вода. Общува непосредствено с природата, тя самата е част от нея. Големият двор от 1300 кв.м е ограден от жив плет, млади борове и брези, а през лятото от верандите човек се наслаждава не само на зелената трева, но и на невероятните гледки към три планини – Витоша, Люлин и Стара планина.

В интериорния дизайн има силно африканско влияние. Тук господстват екзотичните дървесни видове на Черния континент – от трапезарната и холната маси през оригиналните пластики на женски фигури от сандалово дърво. Всички мебели са от Южна Африка. Оригинални са осветителните тела от фино гравирани с ловни сцени щраусови яйца. Кожа от леопард върху кожения диван пред камината допълва екзотичното внушение на дома.

Кухненското обзавеждане е с италиански дизайн – с приятен ретро привкус. Ултрамодерен е обаче дизайнът на двете бани – едната е в open space пространството на второ ниво, а другата – с невероятна душ-кабина във форма на охлюв от кристално стъкло на първо ниво.

След петгодишно обитаване къщата е обявена за продажба в сайта на компанията за най-луксозните български имоти Unique Estates.

Повече информация може да откриете на www.UES.bg с Ref.ID 3801 или на тел. 088 260 06 00.

Снимките са осъществени с любезното съдействие на Unique Estates.

1 КОМЕНТАР
1
Neli Minchev
04 April 2014, 04:25

Стъкленото стълбище и алуминиевата дограма определено не пасват на интериора. Ако беше в един стил много би ми харесало.

ТВОЯТ КОМЕНТАР