Да обличаш Бионсе

Сценична треска за костюми

Кристина Симидчийска 05 April 2014

Няма спор - всеки концерт на мисис Картър е изумителен спектакъл от танци, светлини, пърформънс и умопомрачителни костюми. Всяка част от шоуто на поп звездата е изпипана до съвършенство и, естествено, без да се щадят средства. Последното с пълна сила важи за сценичния й гардероб. Главен отговорник за него е стилистът Том Хънтър, който съвсем скоро чрез видеофилм отвори вратите на „съкровищницата“ от костюми на Бионсе, разкривайки пред феновете й подробности за забележителните тоалети показани в рамките на турнето The Mrs. Carter Show.

В късометражната лента на Хънтър, самият той разказва за вече познати тоалети, създадени специално за певицата от големите модни дизайнери, но също и подсказва за костюми които тепърва предстои да видим на сцената.

Изборът на всеки тоалет започва от скиците предоставени от дизайнерите. Идеите са подложени на щателен разбор: доколко дрехата ще е удобна за танци, как ще изглежда през камерите на фотографите, ще стои ли добре на предвидения декор. Едва тогава се пристъпва към избора на материи и самото й изработване. За някои от роклите на Бионсе са били необходими повече от 300 часа за ушиването им, както и неизброимо количеството кристали Swarovski. А сред имената имали щастието да се включат в сценичната треска на мисис Картър са Emilio Pucci, David Koma, Atelier Versace, Givenchy, Vrettos Vrettakos, Michael Costello, The Blonds и много други.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР