Fil плюс orga равно на младост

От всички възможни коктейли предпочитате ледена „Маргарита“ в заведение. Прекрасно. Ние обаче имаме по-добро предложение – мезотерапевтичен коктейл на Лаборатории Filorga в кабинета на дерматолога

Свобoда Сидерова 01 April 2014

кадър от филма „Шокова терапия“

Навремето останах поразена от филма „Шокова терапия“ с Ани Жирардо и Ален Делон. Но не защото видях любимеца на милиони жени по света да тича по един пуст плаж както майка го е родила. А заради идеята за клиника, където подмладяват с чудодейни инжекции. Хорър трилърът – впоследствие се оказа, че еликсирът на младостта е от органите на обслужващия персонал от млади португалци, – не помрачи вярата ми в светлото бъдеще. А именно, при навлизането ми в онази златна възраст като на героинята на Жирардо да се възползвам от далеч по-цивилизован и по-достъпен антиейдж метод (шоковата терапия беше само за тайно общество на богати). Метод, който да ме избави от диктата на биологичния часовник и да превърне времето от враг в съюзник. Далеч съм от мисълта, че притежавам визионерски способности, но Лаборатории Filorga, пионери и експерти в областта на клетъчната биология и комплексния подход за борба с признаците на преждевременно стареене, сбъднаха очакванията ми.

Двойна филтрация

Анализирайки растежните фактори в ембрионалната течност, френски специалисти откриват 6 групи вещества, които изграждат ДНК-то и клетъчното ядро. Така се създава първият коктейл, стимулиращ регенеративните процеси в кожата. Тестове доказват мощно обновяване във всичките й слоеве. Във Франция обаче законодателството не допуска употреба на човешки продукти. Така пет години след излизането на филма „Шокова терапия“, т.е. през 1978 г., основателят на Laboratoires Filorga д-р Мишел Тоджман изобретява полиревитализиращия коктейл NCTF (New Cellular Treatment Formula). Абсолютното ноу-хау в естетичната медицина, признато от водещите специалисти в света, включва 55 съставки:
– 12 витамина
– 6 минерала
– 5 нуклеотидни бази
– 2 антиоксиданта
– 23 аминокиселини
– 6 коензима
В NCTF присъства и седма група – хиалуронова киселина 0,025 мг/мл. Между другото, съдържанието на биоревитализанта е същото, както на естествено присъстващата в кожата хиалуронова киселина. Освен съставките с органичен произход от различни природни източници, друг несъмнен плюс на полиревитализиращия коктейл е начинът на стерилизация. Течността се прецежда на стайна температура през двойни сита, чиито отвори са широки под 1 нанометър, което изключва минаването на всякакви бацили и вируси. Уникалната техника на филтрация, патент на Лаборатории Filorga, позволява не само съставките да се пречистят старателно, но и да останат активни. Именно филтрацията и органичният им произход дават името на марката. Filorga идва от fil и orga (filtration и organic).

Мезотерапията – процедура без възраст

Според разпространено определение „мезотерапията е инвазивна методика за въвеждане на активни вещества на определена дълбочина чрез интрадермални инжекции по специална схема...“. Стоп-стоп-стоп! Не излизайте от страницата! На практика моменталният и траен подмладяващ резултат си струва леките убождания, а и по-експресна „доставка“ на клетъчно ниво още не е измислена. Тестове доказват, че на 24-ия час от инжектирането на полиревитализиращия коктейл броят на фибробластите „хвръква“ с невъзможните 135%. (Оттук идва и името на продуктите за мезотерапия NCTF 135.) След 72 часа процентите стават 147. Като създатели на златния стандарт в мезотерапията и биоревитализацията (процедурите позволяват поддържане на лицето, без да се променя нищо в него) Лаборатории Filorga предлагат 3 продукта:
– NCTF 135 с 0,025 мг/мл хиалуронова киселина, подходящ при първи бръчки, дехидратация и липса на блясък
– NCTF 135 HA с 5 мг/мл хиалуронова киселина при изявени бръчки, дехидратация и отпускане на контура
– M-HA 10 с 10 мг/мл хиалуронова киселина при бръчки в околоочния контур и над горната устна. Най-високата концентрация на хиалуронова киселина на пазара, стерилизирана чрез филтриране, е универсална основа за мезококтейли. Може да се използва и за микрофилинг на фините бръчки.

И нещо немаловажно: за стимулиране синтеза на колаген, повишаване на тургора на кожата и изглаждане на релефа й не трябва да чакате до 40-годишна възраст. Дерматолозите препоръчват да инвестирате в бъдещето без бръчки още на 25. Както, между другото, правят французойките.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР