Стилът на Виктория Бекъм

Тя не смята себе си за модел, нито за идол на мъжете.

02 December 2006

Описва се като обикновено момиче - с по-тънки кости от обичайното, но с нормална височина, лице и коси като на съседското момиче, което е късметлия.
Пош Спайс признава обаче, че винаги е имала пред себе си примера на Грейс Кели, Джаки Онасис и Одри Хепбърн. Смята, че общото в техния стил е простотата, както и разбирането, че една жена винаги трябва да е във форма - не само тялото, но целия силует, шапката, слънчевите очила, чантата, обувките. „Когато излизам, аз се обличам най-напред за себе си, после за съпруга си и накрая за своите приятелки", пише тя.
„Знаменитостите от кориците на списанията могат да ви дадат идея", продължава Виктория. Обикновено те представят тенденциите в облеклото, преди още то да е стигнало до модните бутици. Така че може да видите в аванс кои обувки вървят най-добре с определена дреха. "Обаче имайте предвид, че както вие, така и много други виждат същата корица - тя може да ви служи само за вдъхновение, така че не я копирайте буквално".

Защо винтидж?
Лесно е да се сбърка стилът винтидж със секънд хенд, тъй като това по същество е едно и също. Не е нужно да търсите специален магазин - с винтидж дрехи и аксесоари може да се сдобиете в благотворителни разпродажби, аз самата съм дарявала свои неща там, така че може да намерите и нещо от моя гардероб.
Във винтидж бутиците знаят повече за историята на облеклото и то може да бъде избирано по специални признаци, не само защото е било дарено. Патриша Фийлд е моята любимка. Нейният магазин в Ню Йорк е просто прелестен - там не се отива, когато бързаш, защото това ще развали удоволствието и настроението от шопинга. Гледайки всички тези изумителни дизайнерски облекла, разбирам как да ги комбинирам. Винтидж шоповете често представят стилове, които не си виждал никъде преди това, защото вече не се шият подобни дрехи и е чудесно да носиш нещо толкова оригинално.
Ако сте на пазара за нещо наистина специално, търсете марки като Ланвен, Версаче, Валентино. Откривайки винтиджа, Валентино е винаги вълнуващ и неговите неща са вечно елегантни.

Скъпо или евтино?
За едно официално парти, особено когато знаеш, че ще те снимат, една класическа рокля с изчистена линия е добра формула. Облеклото за такива случаи е скъпо, затова е добре да се избере нещо, на което модата не минава. Обичам дрехи, които изглеждат като от друга ера, като нещата на Аликзандър Маккуин или на Вивиен Уестууд. И двамата използват исторически еталони от времето на френската аристокрация през 17 век до филмите на Хичкок.
Аз съм в привилигированата позиция на приятелка на Роберто Кавали. За сватбата на Елтън Джон той много внимателно ми избра модела на роклята, която и сега много харесвам. За да я облека, ми асистираха две приятелки и добре че беше така, защото преди да изляза, аз обичам да нахраня децата и да ги сложа да спят, така че ми остава време само за една спирала на миглите.
Ако ми предстои една нощ навън, се къпя и навивам косата си на ролки, мисля, че не бих могла да живея без тях. Трябват ми около 10 минути да се гримирам - свела съм процедурата до добре усвоена техника.
Винаги е добре да избягваш претрупаните или предизвикателни дрехи, както и това, което изглежда ужасно на снимка. Смешно е, но двата случая, в които хората носят най-лошото, но и са най-много снимани, са празниците и големите партита.

Наркоманка на тема аксесоари
Когато получих първия си чек, хукнах със сестра ми към бутика на Патрик Кокс в събота сутринта да си купим сандали и тъй като нямахме достатъчно пари за два чифта, си взехме един да си го менкаме. Бях много горда с тези обувки и исках да ги нося всеки ден, както и правех, но за сметка на това сестра ми не можеше.
Ако отивате на прати с партньора си, трябва да помислите какво ще носи той, но не за да носите връзващи се с неговото облекло аксесоари. Но ако съпругът ми възнамерява да се появи с маратонки, аз не мога да съм с дълга рокля.
 
Все още се притеснявам, ходейки по червения килим. Лиз Хърли ми каза тайната на своята поза: единият крак изнесен пред другия и устните нацупени като за издишване. Аз наистина нямам поза за червения килим, единствената ми грижа е да мина от единия му край до другия, независимо къде води той.
Много важно, когато носите дреха, не позволяваща да се сложи сутиен, като например рокля с гол гръб или дълбоко деколте, е да сложите лепенка, която да държи гърдите по местата им. Само бъдете внимателни при отлепването.
 
От всички парти облекла, които съм носила, най-любима ми е роклята на Кавали за сватбата на Елтън Джон. Исках тя да ми придаде форма на пясъчен часовник, затова на пробите молех шивачките да ми я стесняват и стесняват. И ми казаха, че ако ми я направят още малко по-тясна, няма да мога да седна с нея. Аз отвърнах: „Не ме е грижа, искам я още по-тясна."
Както и да е, на партито трябваше да отида до тоалетната и казах на Дейвид: „Може ли да дойдеш с мен, тъй като няма да мога да се оправя сама." Когато той започна да ми помага в обличането, ципът заяде. Така и си останах наполовина облечена. Но се появи едно момиче с няколко безопасни игли, коленичи до мен и започна да ме закопчава. Поуката от тази история е да се вслушваш в съветите на шивачките. Или да си носиш безопасни игли на партитата

Комбинирането
Никога не съм губила тръпката от пробването на нови дрехи, спалнята ми изглежда като разпродажба, когато се сещам за чифт обувки на дъното на гардероба, които мога да комбинирам с намерения нов топ.
Визуализирането на цялостния лук преди да започнете да се обличате, дава представа коя чанта ще върви с избраната дреха, как трябва да изглежда косата ви и т.н. Гордън Рамсей ми е казвал, че прави същото преди да започне да готви, представяйки си предварително цялото меню, Дейвид твърди същото за футбола.

Шопингът
Интернет е добро място за покупка на храни и книги, но аз обичам да усещам дрехите, да видя как са ушити, тъй като е много важно да провериш качеството преди да купиш.
Ако идеята да носите размер 14 ви е неприятна, не се опитвайте да влезете в размер 12, купете това, което ви стои добре. Животът е достатъчно стресиращ, защо трябва да се тормозите и с облеклото си?
Магазините за джинси имат похвална практика - пробни с огледала, които ви показват как изглеждате отвсякъде, особено отзад. Всички бутици трябва да имат такива пробни, но това е задължително, когато става дума за деним.
Когато реша, че харесвам нещо, почти винаги моля продавачите да ми го запазят, за да си помисля. Ще останете изненадани колко от безумните желания се изпаряват, когато излезете навън.
Добре стоящата Т-шъртка или жилетка е ценна находка и магазините имат вредния навик да разбиват вашия перфектен стил. Така че ако намерите някоя, която харесвате, купете я в толкова разцветки, в колкото може да си позволите - това важи за всичко в гардероба ви.

Джинсите
За тях няма възрастови ограничения. И 65-годишна баба може да ги носи и да изглежда добре, те оформят фигурата. Всички се променяме с възрастта и може да се наложи да сменяме модела на джинсите си през няколко години. Това не е депресиращо, то е просто нещо, което трябва да правим, за да изглеждаме добре.
Аз си направих джинси за бременността - взех чифт нормални, срязах ги отзад между джобовете под формата на V и приших еластичен плат. По този начин запазих нормалния цип, което е по-добре.
Белите джинси са сложни. Вярно е, може да си представите колко са куул, но ако не са за вас, какво става? Черните са добри в добра кройка. Но запомнете: впитите черни са рокендрол, размъкнатите - малко улични. Най-лошото, което някой може да направи с джинсите, е да остави над пристегнатия колан на светло син деним да се виждат прашки.

Ообувките
Обувките са аксесоар номер едно за всяка жена. Може да е комплекс на Пепеляшка, но е голямо удоволствие да погледнеш надолу и да видиш там нещо приказно. Дори и да носиш офис костюм, по време на скучно събрание погледни за миг към краката си и ще се увериш, че не си само офис служител.
Върхът на обувките, който всяка стилна жена познава, е Маноло Бланик. Покрай него аз уважавам и Кристиан Льобутен: харесвам долната част на обувките му, която винаги е червена и сякаш припламва, когато ходиш.
 
Най-полезната обувка, която може да имате, е с ток от 10 см, изрязана или не отпред, независимо дали е на Маноло Бланик, Кристиан Льобутен или от магазина отсреща. Такава обувка не само удължава крака, но и върви с всякаква дреха. Може да носите джинси и маратонки и да смените само обувките, за да промените визията си във вечерна.
Няма съмнение, че ходенето на високи токчета е болезнено. През 17 и 18 век мъжете са носили такива обувки и сега част от мен би желала още да го правят, за да се отнасят с повече съчувствие към оплакванията ни от болки в краката. Все някога сте си купували обувки, твърде малки за вас, независимо колко ги харесвате. Ако сте се влюбили в някои, но в магазина няма вашия номер, може да купите един номер по-големи, стига да са затворени. И после да ги занесете при добър обущар да им сложи подплънки.

Прозрения
Преди известно време казах пред модно списание, че не смятам за нужно съчетаването на сутиена с бикините. Аз съм за секси бельо в спалнята, но е нелепо да сложиш дантелен сутиен под Т-шърт, тъй като къдричките изпъкват и изглежда сякаш имаш четири цици - по-добре избери мек семпъл модел в свеж цвят, който ще придаде добра линия на бюста. Така ще можеш да си сложиш и съблазнителните дантелени бикини с него. По този начин си едновременно практична и секси.
Обичам да съм издокарана, но всекидневното облекло трябва да е практично. Винаги има риск бебето да ме олигави, така че живея в джинси и Т-шърт, лесни за пране, а и с Т-шъртката винаги можеш да обършеш мокро носле. Само децата могат да си позволят дрехи, предназначени за специални случаи. Вие наистина не бихте желали да ви снимат в пуловер с еленчета, седнали в хола. На Коледа, когато сме сами вкъщи, аз нося пижама или пеньоар, вързала косата си на конска опашка. Ако имаме приятелско семейство на гости, слагам хубав панталон и блуза.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР