Хепиенд

Не залъгвайте кожата с весели истории, повдигнете настроението й с терапии

Свобoда Сидерова 28 March 2014

Ритуалът Exception Ultimate на Thalgo

 

„Дизайнерско“ моделиране на лицето

Единият начин да запазите младостта е фейслифтинг. Другият, далеч по-приятен (и евтин), е ритуалът Exception Ultimate на Thalgo, комбиниращ алхимията на морски съставки с уникални ръчни техники. Патентът Age Reverse (египетска смокиня), нещо като подпис на постиженията на марката в последните 10 години, възстановява антиейдж функциите на фибробластите и еластичността на кожата. В добавка „дизайнерска“ молекула Skin Designer и Lastine 3D (морски копър) активират синтеза на градивни елементи в кожата  и ремоделират чертите на лицето. Ключов фактор за резултата – стягане на лицевия контур с 28% – е дермостимулиращият масаж Energylift, който се фокусира върху всички мускули на лицето, шията и деколтето. След интензивната фитнес сесия следва кратка почивка. Релаксиращият масаж е прелюдия към маската Exception под формата на 6 ленти от морска целулоза. Изключително абсорбиращ, материалът поема 200 пъти повече активни съставки (Age Reverse и хиалуронова киселина) от теглото си.

Банско, Kempinski The Spa, тел. 0749 88888

Триизмерен лифтинг с багети

Най-добрата тактика е нападението, що се отнася до прочутата jaw line (линия на брадичката). Антиейдж терапията за суперлифтинг Supreme Smooting Facial на Gatineau е добра инвестиция, която връща „портретната рамка“ на лицето в предишните граници. След нанасяне на серума Toning за овал, шия и деколте е черешката на тортата – масаж на основата на рейки, който се изпълнява със спираловидната страна на специални багети (пръчици). Дълбоки пощипвания тонизират кожата и улесняват проникването на съставките на серума – молекула на младостта, пшенични протеини и соя. Обработката на околоочния контур и челото с два вида серуми е прелюдия към дренажа с лентовидната страна на багетите. Дерморелаксиращата съставка в използвания лифтинг гел Skin Densifier Lift минимизира мимическите бръчки по подобие на ботокса. Последващите колагенови пачове и пластифицираща маска Defi Lift 3D с хиалуронова киселина затвърждават убедеността на колегите, че имате ново гадже.

Поли Стил, ул. Васил Кирков 8, тел. 0898 59 60 48

„Торнадо“ премахва черни точки, хидратира и подмладява

Попадайки в окото на бурята, наречена HydraFacial, не само оцелявате, но кожата ви светва от чистота и младост. Революционният вакуумен хидропилинг на американската компания Edge Systems, сред чиито фенове са Парис Хилтън и Бионсе, слага край на ръчното почистване. Терапията, включена в услугите на спа салоните в Бевърли Хилс и 5-звездните хотели в целия свят, обединява хидродермабразио, химичен пилинг и насищане с мултифункционални серуми. Излющването на мъртвите клетки се прави с накрайник с абразивна повърхност. Химичният пилинг в концентрации 7,5, 15 и 30 процента почиства порите в дълбочина. Изсмукването на комедоните и черните точки е чрез вакуум завихряне (подобно на миниторнадо) на течност и въздух. Заедно с механичната шлифовка и премахването на несъвършенствата кожата се насища с хиалуронова киселина и антиоксиданти. Именно хидратацията и защитата на всички етапи отличава HydraFacial от другите методи за обновяване на кожата.

Салони Murphy, София, бул. България 11, тел. 0887 42 83 26, 02/481 95 70

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР