Тронът идва в България

eva.bg 22 март 2014

Тронът, за който в Game of Thrones се водят кървави битки на живот и смърт, пристига в България в началото на април. Феновете на безпрецедентно популярния сериал, носител на „Еми" и „Златен глобус”, ще могат да разгледат Трона и да се снимат с него по време на националното му турне, което ще започне от крепостта Царевец в старопрестолния град Велико Търново, ще стъпи на пясъка във Варна, ще посети Античния театър в Пловдив и ще завърши обиколката си в столицата.

Точният маршрут скоро ще може да бъде проследен на страницата на HBO Bulgaria във Фейсбук. Тронът е висок над 2 метра, тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана. Досега никога не е идвал в България. Най-близката точка, до която е стигал, е Будапеща. Според легендата Железният трон е направен от мечовете на враговете, които са се предали. 59 дни са били необходими, за да може от хилядите мечове да стане трон. Остриета и назъбени ръбове сочат във всяка посока и всяват страх у всеки, застанал пред него.

Новият четвърти сезон на Game of Thrones започва на 7 април. Той ще бъде отново от десет епизода. Сюжетът е базиран на фентъзи поредицата на Джорд Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР