30 часа танго и любов в София

Обещава знаменитата танго DJ La Rubia

17 March 2014

В края на тази седмица (в тон с пролетното равноденствие на 21 март), София ще затанцува стъпките на танго под музикалния съпровод на световноизвестната DJ La Rubia. Аналия Ла Рубия идва в България по покана на Tango & Pepper Studio – организатор на четвъртото издание на международното танго събитие 30 hoursmilongalove. Традиционно фестивалът комбинира в три дни поредица от танго семинари, милонги и демонстрации, като специално за изданието в София от Аржентина пристигат и преподавателите Jоsе Almar и Juliana Aparicio (те ще направят гореща демонстрация във вечерта на 22 март), както и румънските гости Csongor Kicsi и Raluca Teodor.

Ето и какво сподели DJ LaRubia пред EVA за любовта, танго и музиката под която те танцуват:

Кога чухте за пръв път аржентинско танго и какво ви провокира да опитате да танцувате?

Всъщност, бях много малка, когато чух танго за пръв път - под влиянието на баща ми и моята баба. Въпеки това, за пръв път опитах да танцувам чак на 25. Тогава, разделяйки се с моя приятел, потърсих прегръдката на танго.

Как танго промени живота ви?

Потопи ме в един прекрасен свят, израствайки в мен много силно и дълбоко. И след това... аз просто оставих всичко друго и се посветих на танго.

Кое е най-голямото предизвикателство в работата ви на танго DJ?

Специално за мен, да бъда танго DJ ми позволява непрестанно да преоткривам своята страст и да я предвам нататък с увлечението и енергията на любовник. В този смисъл, предизвикателството да работя за „вселената” на танго е да накарам хората да го обичат със силата, с която го правя и аз.

Имате ли любима танго музика?

Всички танго са... любов. Не бих могла да ги разделя като усещане, а още по-малко – технически.

Как бихте описали собствения си музикален стил?

Може би като комбинация между романтика и рокендрол.

Според вашите наблюдения, какво в танго кара хората да се забавляват и да се чувстват комфортно на една милонга?

Водеща е музиката, която трябва да бъде техният портал за един друг свят, който в крайна сметка е и отговорът на техните желания: да открият нещо прекрасно и различно, което няма да намерят у дома или в обичайното си ежедневие.

Опишете танго с една дума?

Танго за мен е чиста емоция. В противен случай – то просто не съществува.

 

И ОЩЕ:

30 hoursmilongalove е международен танго фестивал, който се провежда в последователни издания в Букурещ и София от водещите танго училища в двата града: Tango & Pepper Studio Sofia & Fabrica de Tango Bucuresti. Всяко издание е тематично и в него участват танго ди джеи, танцьори и преподаватели от Аржентина, както и най-добрите танго имена на Балканския полуостров. Събитието в София ще бъде предшествано от 30hoursmilongalove маратон в Букурещ, посветен на празника Dragobete – еквивалент на Св. Валентин, произхождащ от румънския фолклор. В България събитието е белязано от темата Equinox – пролетното равноденствие и ще се проведе на 21-24 март във VIVACOM Art Hall.

Детайлна програма на събитието можете да видите на сайта на фестивала.

1 КОМЕНТАР
1
Цветелина
17 March 2014, 13:37

Прекрасно интервю! В течение съм на събитието и това ме обогати и предизвика интереса ми още повече... Ще бъда там! Цвети :-)

ТВОЯТ КОМЕНТАР