Да живее рокенролът!

Нови аромати в музикална колаборация с любими рок парчета.

Василена Цанова 06 March 2014

Снимка: Burberry

Хардкор бунтари

Gucci отдавна облича рок легенди като Ерик Клептън и Род Стюард. Самата Фрида Джанини, артдиректор на марката, е страстен меломан с колекция от 8000 записа на винил. Логично е ароматите Guilty Stud на Gucci да се появят в нов „тоалет“. Лимитираните издания са украсени с над 400 капси – златни за нея и сребърни за него. Облечени в стил хардкор, нашите герои са още по-бунтарски настроени, а страстта им хвърля искри като акорди на електрическа китара. Бурна и наситена, химията помежду им, подобно на рок изпълнение, изпълва сетивата до краен предел. Композицията и на двете ухания е непроменена – ориенталска „партитура“ за жените и папратова за мъжете с общи нотки на розов пипер и пачули.

Саундтрак - леко мрачната, но пламенна Strange Love на Depeche Mode, в кавър изпълнение на лондонската група Friendly Fires – официалната песен към рекламния клип на ароматите

Черно кадифе

Обонятелен портрет на свежа и непозната увереност, мъжкият Noir Eau de Toilette на Tom Ford намеква за изтънчена двойственост – изискан джентълмен на повърхността и сексуален „хищник“ в дълбочина. Постигната е чрез цитрусов „душ“ от италиански бергамот и вербена, последвани от новата нотка градинска мента. Тоскански ирис и египетски здравец придават мъжественост, като голи гърди под бяла риза, а елегантността се дължи на кориандър.

Саундтрак - Black Velvet на Alannah Myles. Песен, стелеща се като кадифената чернота на нощта

Музикално опиянение

„Докато чакаш любимата банда да излезе на сцената, настръхваш. Brit Rhythm for Women е секси, защото рокенролът е секси“ – твърди артдиректорът на Burberry Кристофър Бейли. Едно пръскане и сте сред залата с екзалтирани фенове, където се конкурират романтика на лавандула (използва се за първи път от марката) и непокорство на розов пипер. Абсолют от портокалов цвят и ирис ви карат да куфеете, а ветивер и мускус приканват да се слеете в прегръдките с облечения в кожено яке сладур. Наслада от музиката откривате и в мъжкия Hugo Man Music на Hugo Boss. Представянето му е съпроводено от проекта „Тракове на Hugo“ (всеки аромат съдържа код за сваляне на два „преобърнати с главата надолу“ кавъра на известни парчета). Модерната бленда от борови иглички, сантал и кедър е актуална като новосъздадените песни.

Саундтрак - A Girl Like You на Edwyn Collins в ремикс на електронната група Kate Boy. Текстът „Никога не съм срещал момиче като теб“ е идеален за покоряване на сърца

Танци в клуба

Нямате половинка? Слагайте новото ухание Flash London Club на Jimmy Choo и право към клуба. Самочувствието ви ще се покачи, сякаш сте си сложили чифт от прелестните обувки на прословутия дизайнер. Проблясващите като светлини на диско топка нотки (бергамот, личи, тубероза и мускус) ви хвърлят във водовъртежа на партито.

Саундтрак - These Boots are Made for Walkin’ на Nancy Sinatra – най-култовото парче за сингъл жените и любовта им към обувките

Нажежени до червено

Шеметният капан на Hypnotic Poison Eau de Parfum на Dior омайва сетивата. Композицията за неразкаяли се съблазнителки води жертвите им към водовъртеж от удоволствия. Характерният подпис на „отровата“ този път събира дълбочината на абсолют – животински чар на самбак жасмин, портокалов цвят и емблематичното за оригинала женско биле, символ на съблазънта. С огнена мистериозност зарежда и мъжкият Fahrenheit Parfum на Dior. Представете си, че времето спира, позволявайки на Луната, Слънцето и Земята да се срещнат. Това не е сблъсък на небесни тела, а свръхестествено явление, за което ще се говори години наред. Макар женско биле, мандарина и абсолют от виолетка да придават нежност, абсолют от ром подсилва пикантния чар, допълвайки уникалната вселена със собствени закони в мъжкия свят.

Саундтрак - Lady In Red на Chris De Burgh. Върви най-добре с романтична вечеря на свещи, „сервирана“ с горещи целувки

Чиста енергия

Феновете на силни, вдъхновяващи аромати могат да прекратят търсенето. Мъжкият A*Men Pure Energy на Thierry Mugler олицетворява всичките им желания. Старт от вледеняваща мента и хвойна носи екстремно ускорение, стимулирано до максимум от покачващ адреналина бял пипер. Победният финиш на акорд на секвоя и пачули доказва, че няма невъзможни неща. Същинска „инжекция“ за родени победители.

Саундтрак - Dancing With Myself на Billy Idol. Парчето от 80-те е идеално за спринт в парка и гарантирано подобрява спортните постижения

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР