Ледени магии за сън

Директно от спалнята на Снежната кралица

23 January 2014

Hôtel de Glace

Два „ледени“ хотела се борят в разгара на зимния сезон за сърцето на Снежната кралица. Hôtel de Glace се намира в Квебек (Канада) и тези дни ще открие специална стая, посветена на последния анимационен филм на компанията Walt Disney „Студено сърце“ (Frozen). Съвсем тематично стаята се нарича Frozen Suite и в нея лесно ще разпознаете характерните мотиви от историята на Дисни, която всъщност е римейк на класическата приказка на Ханс Кристиян Андерсен „Снежната кралица“. Вълшебният нтериор на ледената стая е създаден под строгия контрол на главния аниматор на филма Майкъл Джаймо и ще бъде достъпен за първите си гости от началото на следващата седмица до 23 март.

От другата страна на океана познатият Ice Hotel в Швеция (разположен едва на 200 км от полярния кръг) e подготвил две изненадващи ледени стаи за гостите си. Първата е разработена от Pinpin Studio и неслучайно напомня на лаборатория. Концепцията е заета от романа на Мери Шели „Франкенщайн“, а стаята със страховит интериор носи името „It's Alive!“

Втората стая, в която си струва да надникнете, е дело на дизайнерското студио Les Ateliers de Germaine и силно напомня на ледена картичка от Париж. Декорът на сияещите покриви на френската столица е вдъхновен от артистичния квартал Монмартър, а светлините са вградени в прозорците на градските силуети.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР