Цецка Вергилова

Д-р Цецка Вергилова е жената, пред която бъбривият столичен хайлайф онемява.

Елка Влаховска 13 March 2009

Не защото може да надприказва шоузвездите, политиците, бизнесмените, лекарите и юристите, нейни пациенти, а защото е зъболекар. Тя е търсена от елита заради професионализма си (20-годишна практика и специализации в Германия, Белгия и Франция при най-изявените имена в денталната медицина и естетика) и обичана заради спокойствието, което внушава на клиентите си, когато пристъпят прага на клиниката й „Медика 62“.

Спокойна и уравновесена е и атмосферата в дома й, мансарден апартамент, който избира заради хубавата гледка към Витоша, разстилаща се пред очите от голямата тераса на хола. И заради артистичния дух, който по традиция обитава подпокривните пространства, приютен под скосените тавани или отвисоко наблюдаващ града с неговия шум и суета. Родена на границата на две зодии, Цецка съчетава прецизността в работата на Девата и чувствителността на Везните към красотата и хармонията. Може би затова орхидеите, които изискват много специални грижи, но хипнотизират с изящната си естетика, са любимите й цветя, украсяващи хола и спалните.

С внимание и прецизност към най-малкия детайл тя обзавежда и декорира дома си съвместно с интериорните специалисти от Гамма дизайн. Първоначално е бутната една от стените и е премахната малката тоалетна за гости, за да се разшири холното пространство и да обедини кухнята, трапезарията и холния кът. Подпокривните скосявания определят избора на цвят на стените. За да „потънат“ визуално и да откроят композицията на мебелите, е избран сложен тъмен цвят от боите на Lewis. Белият таван и едната стена, облечена в тапет на вертикални райета пък, увеличават оптически височината на помещението. Усещане за свободно дишащо пространство носят мебелите, перфектно избрани и съчетани по форма и обем.

Едновременно функционални и красиви, те създават усещане за лекота със съчетанието от матови и гланцови повърхности. Дизайнерският диван на Moooi в хола сега е все още в зимното си „облекло“. През лятото сваля по-тъмните „дрехи“, дамаската на възглавниците е бяла, а гърбът е облечен в дискретно райе в бяло и розово.

Спалнята е спокойна и светла, носи усещане за въздушност с доминиращата тоналност в млечно-бяло и с оригиналните прозрачни нощни шкафчета. Оптически пространството се разширява и от огледалото на тоалетката. На срещуположната стена е „невидимият“ дрешник, който всъщност е допълнително изградено голямо гардеробно помещение.

Втората спалня е в топли земни тонове, съчетание от конопено-бежово, тютюнево, цвят на естествен лен. Там също има вграден гардероб, а скосяването на тавана е обобщено в бибилиотека.

Цялата цветова гама в дома е избрана така, че помещенията да кореспондират помежду си. И мансардният апартамент е дружелюбен и открит, фин и с ненатрапчив стил, населен с добра енергия. Място, което редовно събира приятелите на Цецка Вергилова на чаша вино и паста със скариди и тиквички, неин кулинарен специалитет, и от което не ти се иска да си тръгнеш.

1 КОМЕНТАР
1
Balanced
03 August 2019, 16:48

Тази луда крава освен да разбива устите на хората и да дава интервюта друго не може.
Бягайте далеч от това същество.

ТВОЯТ КОМЕНТАР