Вълшебните терапии

Моя позната разпределя по-голямата част от времето (и заплатата си) по козметичните салони. Убедена е, че разните там кремчета не са достатъчни, за да задържат младостта.

Свобoда Сидерова 29 January 2010

Уникални процедури от елитните козметични салони

Моя позната разпределя по-голямата част от времето (и заплатата си) по козметичните салони. Убедена е, че разните там кремчета не са достатъчни, за да задържат младостта. Затова не пропуска да опита най-авангардните процедури при козметичка. Тя така ме запали, че и аз реших да направя малък кръстоносен поход по козметичните салони в търсене на вечната младост и да пробвам най-популярните за сезона терапии. Какво по-голямо удоволствие през зимата от тишината на една топла козметична кабина и аромата на прясно окосено сено, мандарини и цветя, който козметичката разстила над лицето и тялото ти, правейки масаж?

ПРОГАРАМА НА КРАСОТАТА ОТ LA PRAIRIE

Представяте ли си швейцарска клиника La Prairie в сърцето на София? Не се шегувам, салонът за красота MG е като филиал на световно известния "институт за красота", при това - единствения в България. Фирма La Prairie - законодателка на модата в козметиката, създаде програма за красота, която съчетава удоволствието от лукса с най-доброто от грижите за кожата.

В козметичната кабинка на La Prairie ви предлагат различни терапии - с продуктите от серията Cellular Therapy ще подхраните и освежите кожата на лицето, защото продуктите проникват дълбоко в нея, на клетъчно ниво, с Age Management - ще забавите процесите на стареене, а с луксозната Skin Caviar програма ще направите двоен удар. Избирам стягащата терапия с хайвер като най-богата на активни съставки - в нея се използва главно хайвер от белуга. Още повече, че отзивите са блестящи и ми е любопитно да разбера защо я превъзнасят. Началото на процедурата е лек релаксиращ масаж на гърба с клетъчен лосион за тяло. Винаги е приятно, когато те галят. А когато е с полза, насладата е двойна. Да не говорим, че обстановката (отделна кабина и абсолютна тишина) позволява напълно да се отпуснете и дори да дремнете...Следва пилинг с ексфолиращ крем с екстракт от кайсия, а след него - уникалната двуфазна детоксикираща маска на каолинова основа. Тя успокоява кожата и е като глътка въздух след отровите на градската среда. Докато седя с маската, козметичката прави пилинг на ръцете. Настъпва кулминацията на програмата - хайверен пир за кожата. Блестящи малки перлички с екстракт от хайвер се завиват в марля и лицето се обтрива с тях. Перличките са истинско козметично съкровище: те съдържат витамини, екстракт от хамемелис, краставица и лайка, прочутият клетъчен комплекс и разбира се, хайвера от белуга. Със стягащия комплекс Extrait Of Skin Caviar Firming Complex в комбинация с масажен крем се прави 20 минутен масаж на лицето. Не случайно наричат комплекса бутилиран "мини фейс лифтинг".

Програмата завършва със специалната стягаща маска на Ла Прери с екстракт от хайвер в комбинация със специални лепенки около очите. Докато седите с маската, масажират ръцете ви с луксозния крем за тяло, разбира се, с хайвер. Двуфазната стягаща маска е една от петте най-добри маски, които познава нашият козметичен пазар. Тя има моментален ефект - кожата е стегната, блестяща, а очите изглеждат добре отпочинали и подмладени.

Замая ли ви се главата? На мен лично да. Искате ли да знаете какво направих, когато излязох от салона? Купих си бикини.

Препоръчва се 2 пъти месечно.

ОПЕРАЦИЯ СТЕГНАТ БЮСТ

Независимо дали носите сутиен с умопомрачаващия размер D или скромния във всяко отношение А, основното правило е бюстът да изглежда стегнат и добре поддържан. Как да го постигнете?

Институт Clarins, който се слави с уникалните методи на масаж и продукти на растителна основа, обещава да върне предишния тонус и еластичност на гърдите. В козметичната кабина на българския филиал на Институт Clarins ще се погрижат за цялата деликатна област - от брадичката, през деколтето, до основата на бюста. Преди процедурата терапевтката внимателно ме разглежда. Удобен ли е сутиенът, имам ли проблеми в гърба. Кара ме да се усмихна и да разтегна устните в гримаса. Мускулите на шията ми автоматично се стягат и няма да повярвате, гърдите леко се повдигат. Това е добре и говори за наличието на "естествен сутиен" (ветрило от тъкани, което поддържа бюста). Терапията започва с...упражнения за стягане на бюста, които правя съвместно с терапевтката. Повечето са ми непознати, за пръв път виждам козметична процедура, съпроводена с гимнастика.

Първият етап от терапията е пилинг на деколтето и бюста с мека почистваща пяна на основата на ароматерапията. Никакъв сапун, само растителни съставки и етерични масла за освежаване на кожата. Започва масаж на подмишниците с маслото за тяло с успокояващ и релаксиращ ефект Huile Relax. Ароматът и музиката в кабинката ме карат да забравя всичко. Следва специален масаж с лосион за стягане кожата на бюста и деколтето, който съдържа екстракт от маслинено дърво, жен шен и градински чай. След лосиона се нанася гел за стягане - ефектът е видим. Едва ли може да е другояче при наличието на толкова съставки - екстракт от водорасли, гинко билоба, ехинацея и хамемелис и комплекс микроорганизми. Процедурата обаче продължава - с маска в зависимост от нуждите на кожата - хидратираща, подхранваща, стягаща или регенерираща. Идва ред на стягащия крем за шия. Процедурата завършва с пръскането на тоалетна вода Eau Dinamisante отзад на рамената. Слушам съветите на терапевтката как да продължа с грижите за бюста в къщи и си обещавам след седмица да отделя някой друг час за същата процедура - удоволствието е несравнимо. Съветвам ви да правите процедурата през втората половина на деня - след това е невъзможно да се работи.

Продължителност: 40 минути без упражненията.

ЛЕЧЕБЕН МАСАЖ С МЕД

е новият хит сред запалените почитателки на натуралната козметика. И на детоксикацията. В козметично студио "Марая" твърдят, че един такъв масаж се равнява на едномесечни пости. Това ме вдъхновява, защото колкото и да пиша за диетите и разтоварващите дни, не издържам на глад и никога не успявам да ги доведа докрай. Пчелният мед е известен с лечебните си свойства още от древността. Той подхранва и стимулира регенерацията на клетките. Това го прави незаменима съставка на маските, тониците, както и на средствата за коса.

Лягам по корем, терапевтката разнася на гърба ми цяла чаша мед с леки масажни движения. Гърбът е много важна зона за жената - там се проектират всички жизненоважни вътрешни органи - бял дроб, черен, бъбреци, сърце, далак...Масажът на гърба стимулира дейността на органите, активира обмяната на веществата и се улеснява изхвърлянето на токсините. Постепенно движенията на масажистката се променят - стават последователни и приличат на "помпане" (получава се нещо като вакуум, медът прониква през порите на кожата и изтегля токсините). Чувствам как кожата ми се затопля и лесно и безболезнено се отлепва от гърба, все едно ми правят масаж на вътрешните органи. Стигаме до най-любопитната подробност от терапията. Ако сте здрави, цветът на меда е непроменен. В противен случай побелява и става като дъвка. Това е сигнал, че съответният орган е с нарушена функция. При мен побеля в областта на раменете (от натрупаното напрежение) и ниско под кръста (защо ли все отлагам посещението при гинеколога?).

Продължителността на терапията е от 20 до 40 минути. След това медът се отнема с приятно затоплена мокра кърпа. Като станах почувствах такъв прилив на енергия, какъвто, честно казано, отдавна не съм усещала. Удивително състояние! В устата си чуствам вкус на мед. А лицето? Не мога да се позная - къде остана сивкавият тен и посърналият вид?

Меденият масаж е изключително ефективна процедура при болести на сърдечно-съдовата, нервната, имунната и половата система, опорно-двигателния апарат, стомаха, дихателните пътища...Тонизиращото му действие върху организма го прави незаменим при хронична умора, силно безпокойство и стрес.

Прави се 1 път седмично, ако е с лечебна цел и 1 месечно за профилактика. След това 24 часа не трябва да се миете със сапун или да се мажете с продукти за тяло. Противопоказания: алергия към меда.

SPA ПЕДИКЮР

"Какъв педикюр искате - обикновен, френски или spa?" Този въпрос ще чуете в студиото за маникюр и педикюр на ул. Бузлуджа 20 в столицата, където работят с продуктите на американската фирма O.P.I. с растителни, възхитително ухаещи съставки.

Избирам spa, първо, защото искам да разбера защо толкова я превъзнасят, и второ - не бързам за никъде. Започваме с хидромасажна вана с омекотяващ продукт за крака с екстракт от грейпфрут, авокадо и масло от чаено дърво, която почиства и успокоява кожата. След това краката, особено грубите участъци, се третират с омекотяващ крем с авокадо комплекс за допълнителна мекота. Следва пилинг със скраб с натурални захарни кристали, плодови добавки, витамини и зелен чай. От втвърдената кожа и мазолите няма и помен.

Единственото неудобство е, че любителките на изкуствения загар рискуват да се окажат в светли чорапи. След пилинга на подготвената кожа се нанася овлажняваща маска, която не само рехидратира и подхранва кожата, но и премахва оттоците и умората и активира кръвообращението. За засилване на ефекта краката се поставят в загряващи "ботуши".

Следва най-приятната част от терапията - O.P.I. масаж до коленете със специален масажен крем. Различни масажни техники позволяват на активните съставки - екстракт от плодове и зелен чай - по-лесно да проникнат в кожата и тя отново е еластична и гладка.

След масажа чувствам краката си толкова леки, че ми се иска да подскоча нависоко като в детството. Още повече, че кожата на стъпалата ми е като на бебе. Накрая на местата, където има най-много триене, отново се нанася омекотител с плодови киселини.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР