hand-made карасавици

временно изтикани в ъгъла от високите технологии, пресните, направени ръчно маски и кремове преживяват второто си раждане

Свобoда Сидерова 07 September 2009

 

Сюзън Сарандън стана говорител на Revlon, въпреки "преклонните" си 57 години. Козметичният гигант заложи на безспорния чар на актрисата, нашумяла във филма "Телма и Луиз" и носителка на Оскар за ролята в "Осъденият на смърт идва". Звездата се наслаждава на втора младост, но това според собственото й признание не се дължи на инжекциите ботокс, чиито върл противник е, или на пластична операция, а на честите й посещения в SPA центъра Arcona Studio в Лос Анжелис. Собственичката Аркона Деван е твърда привърженичка на натуралната козметика - плодови ензими за почистване и етерични масла за хидратиране. Мадам собственоръчно прави всякакви мазила от киви, папая, тиква, грозде и ананас за VIP-клиентката, за да тонизира стресираната й кожа. Последващият едночасов масаж на акупунктурните точки на ушите довършва вълшебното преобразяване. Сюзън Сарандън не е единствената поклонничка на все по-ясно очертаващата се тeнденция на завръщане към ръчно приготвени средства. Катрин Зита-Джоунс дължи белоснежната си усмивка не на стоматолога, а на ...ягодите. Съпругата на Майкъл Дъглас не пропуска от време на време да почисти зъбите с апетитния плод като слага размачкана ягода върху четката за зъби вместо паста. Родената в Уелс красавица "купува" идеята от учените от старата си родина.

Фенки на клуба «hand made" не са само дамите "над 40" Мадона, Шарън Стоун и Донатела Версаче, но и "пиленцата" Луси Лиу, Памела Андерсън и Сара Джесика Паркър. Целият Холивуд се кълне във вечна любов към морковеното обвиване и пилинг със сусам в недостъпния за простосмъртни SPA център Bliss в Ню Йорк. Първоначално тялото се разтрива с топло масло, покрива се със слой от морковено пюре и смес от мляко и мед и накрая се завива с термоодеяло. След обвиването идва ред на ексфолиацията със скраб от морска сол и сусам. Млечните вани, шоколадовите маски и приятните във всяко едно отношение винени обвивания също имат своите почитатели.

От значение са и дребни, наглед маловажни подробности. Първо, използват се изключително пресни и качествени продукти. Никаква химия не може да замени есенцията от жасмин, за изготвянето на 100 г от която са нужни 70 000 (!?) цвята, при това събрани ръчно. Или да вземем например скраба за тяло от зехтин, грахово брашно и куркума (може с кокос и канела), който ти се иска направо изядеш, и който доставя много по-голямо удоволствие от готовия. Второ, гъстотата на средствата за лице и тяло трябва да е различна, а това не може да се прочете само в книгите. Да не говорим за съпътстващата музика на морски прибой или чуруликане на птиците в джунглата, хромо- или цветотерапия и отработените до съвършенство движения на масажиста. Всичко разбира се, е много по-сложно и понякога по-нерентабилно от това да посегнете към бурканчето с крема, та макар и бил той най-скъп. Усилията си заслужават труда. Защото след процедурите нand made вратите на рая са отворени за вас.

хит лист на домашните средства

банан - разглажда и омекотява

лимон - избелва кожата и свива порите

червен касис - почиства мазната кожа и подхранва сухата

диня - премахва зачервяванията при слънчеви изгаряния

грозде - активира обмяната на веществата и хидратира

портокал - стимулира синтеза на колаген и тонизира

ягода - освежава уморената кожа

Нарежете плодовете на кръгчета или пасирайте на кашица, наложете на лицето и измийте след 15-20 минути.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР