ледена революция

Студена вълна залива света на фона на глобалното затопляне

Свобoда Сидерова 28 January 2010

Студена вълна залива света на фона на глобалното затопляне. Криониката (направление на криобиологията) се опитва да замрази хомо сапиенс до температурата на течния азот с цел последващо съживяване, салоните за красота предлагат криоподмладяване, дерматолозите лекуват сериозни кожни заболявания с крио методи, "ледените" продукти минават в категорията "селективни грижи за кожата."

Ескимосите направо са за завиждане - козметиката им излиза безплатно. Затова пък ние си имаме хладилник. Както се оказа, кухненският приятел е равноправен партньор при съхраняване на младостта. Докато учените си блъскат главата над достигане на безсмъртието, EVA ви предлага да се възползвате от "красивото" му съдържание - бурканче с крио козметика или кубчета лед.


козметика от хладилника

Класически представител на по-ранното поколение "хладилна" козметика е релаксиращата маска с цветен гел. Нехитрото охлаждащо (а понякога по съвместимост и нагряващо) средство бързо избавя от подпухване в областта на очите и дори премахва синдрома "тежка" глава след бурен купон. Напоследък маската отстъпва място на нов вид козметика (не бъркайте с козметиката с cool ефект, която ни разхлажда през лятото) с приставката крио в името. Студът запазва полезните й свойства и усилва действието на активните съставки.

Става въпрос за серията за домашно ползване Bio-Active на Ericson Laboratoire, допълваща професионалната крио терапия в салоните. Това са най-екстремалните продукти, които може да си представите - "живеят" не в хладилника, а в камерата при минус 18 градуса. Замразени при свръх ниска температура, те не съдържат абсолютно никакви консерванти. С три думи - истинска натурална козметика. Препоръчваме ви горещо стика с моментален ефект Bio Lift, прекрасен начин да събудите спящата кожа и да повдигнете овала на лицето за секунди.

За да се пренесат до вкъщи, средствата се продават в специални контейнери, гарантиращи охлаждане до 2 часа. Ако все още не сте се обзавели с крио козметика, пригответе си сами. Рецептата е проста: слагате за петнайсетина минути съответния продукт в хладилника, за да усилите действието му. Подходящи за целта са геловете (ускорявайки кръвообращението и лимфния поток, намаляват подпухванията, част от ефекта на умора), както и някои маски.

Лицето не е единствената целева зона на "ледената" козметика. Продуктите за бюст и зоната на деколтето също си извоюваха постоянно местожителство в хладилника. Не всички биха се решили да нанесат крема на тялото без предварително да го стоплят в дланите - зоната е прекалено деликатна. Геройската постъпка ви гарантира ефект на виртуален сутиен. Студът превръща бюстоповдигачите в средство 2 в 1: добрият стар хладен душ, който се препоръчва за еластична кожа плюс хидратация, подхранвaне и стягане.

Кремовете и гелове, презназначени за намаляване торбичките под очите, също се препоръчва да се държат в хладилника. Както и някои от средствата за почистване на очите. Напоените с тях памучни тампони върху клепачите са идеално средство срещу подпухване и зачервяване. Може да съчетаете освежаващите компреси с маската за лице, за да не губите време. Повече за средствата за очи може да прочетете на стр. 208. Друг изпитан номер е да охладите в хладилника 2 лъжички за кафе.

С изпъкналата част наложете областта под очите и претърколете в посока към носа, размачквайки "подутините". Една минута хладен масаж, който наподобява лимфатичния, е достатъчна да намалите забележимо отоците.

Внимание: не дръжте козметиката, която не ползвате в момента, в хладилника, ако в инструкцията изрично не пише, че се съхранява или усилва действието си при минусови градуси. Мит е, че така ще запазите полезните й свойства за по-дълго. Най-много да ги разрушите. Трайността на продуктите зависи от момента на отварянето им - обикновено са годни до 6 месеца.

кубчета лед

От гледна точка на съвременната козметология любимите на всички дами ледени блокчета не са панацея. Те не "консервират" младостта и не разглаждат бръчките, но нямат равни на себе си в тонизирането на кожата. Те са и спасителното решение, ако нямате под ръка охладен продукт за бюст. Направете като французойките, които практикуват от 16-годишни "ледена" баня: потопете гърдите в мивка със студена вода и кубчета лед. Няколкото минути дишане на пресекулки си заслужават усилията. Бюстът "щръква" нагоре.

Номера госпожиците са научили от майките си, а те го усвояват от своите майки. С кубчета лед може да премахнете торбичките под очите и да освежите нежната кожа в околоочната зона. Сложете в каничка с прясно мляко няколко кубчета лед. Напоете със студената течност малка хавлия, изстискайте и наложете на очите за 5 минути. Другият начин е: загънете в хавлията кубчетата лед и поставете на очите.

Отоците изчезват моментално, а погледът се прояснява. Не забравяйте след това да нанесете овлажняващ крем за очи, за да продължите ефекта през целия ден. Ако с моржуването всичко е о'кей, не така стои въпросът с обтриването на лицето с кубчета лед. В последно време специалистите не са толкова възторжени от идеята. Свиването и разширяването на съдовете може да е добър физиологичен ефект, но не и за лицето. Многократното обтриване с лед нарушава притока на кръв, на повърхността изскачат капиляри, лицето отича, а порите се разширяват. Затова не се препоръчва при чувствителна кожа и розацея.

Ако нямате проблеми, може да ги използвате 1 път на ден, предимно сутрин като не пропускате и областта на очите. Контактът с кожата не трябва да превишава 5 секунди, за да не побелее лицето.

5 причини да обичате студа


• кръвообращението се ускорява, подобрява се работата на вътрешните органи и състоянието на кожата, скулите се обагрят с красива руменина

  • общо укрепва организма

  • действа освежаващо и тонизиращо

  • враг на бръчките и еликсир на младостта

  • крио процедурите премахват излишно тегло, целулит и стягат кожата

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР