Бюти фаст фуд

От времето зависят много неща, но не и красотата (е, само в някои случаи)

Свобoда Сидерова 05 January 2010

Ако до 30-годишна възраст не си осъзнала своята неотразимост, яко си загазила. 30 години са достатъчен срок, за да се приемеш такава, каквато си. Вместо да се бориш с недостатъците като Дон Кихот с вятърните мелници, намери начин да се „поднесеш” в изгодна светлина. Работата е да излъчваш увереност и харизма, а гладката кожа, блестящата коса и нежната руменина са въпрос на време. Понякога на няколко минути.

Замени кремообразните маски с еднократни на текстилна основа

Спестяват време, тъй като не се мият. Ефектът на някои дори се доближава до този на серум. Интензивната хидратираща Super Aqua на Guerlain например е напоена със същото количество активни съставки както Super Aqua-Serum 30 мл. Действието на еднократната маска можеш да усилиш, като я топнеш за малко в гореща вода. Затоплената кожа по-добре усвоява активните съставки.

Стегни редиците

Хванатата на опашка коса леко лифтира отпуснатата кожа особено в зоната на слепоочията, а и откритото лице винаги изглежда по-свежо. Другият начин е серумът с незабавен стягащ ефект. Ампулите Lift Expert на Oriflame например не само активират резервите на кожата, но и са реален заместител на терапията радиочестотен лифтинг в салон, като действието им продължава 12 часа. Фрагментите от пептиди в Perfectionist [CP+] Wrinkle Lifting на Estee Lauder пък стартират синтеза на колаген само след 2 часа. 

Поработи над цвета на кожата

Тенът не те радва? Работата е ясна – на кожата й е нужен кислород! След душа остани за 10-15 минути гола. Времето е достатъчно, за да активизира живителният газ обменните процеси в организма. Гаранция, че ще постигнеш равнище на оксигенация като на 20-годишно момиче.

Включи „светлините” на кожата

Ефективността на формулата грижа плюс цвят отдавна е доказана. Трябва ти тониращ продукт, но не какъв да е, а с хроматичен ефект. Антиейдж кремът с лифтинг ефект Rides Repair Chroma-Lift на Biotherm придава здрав и сияещ вид благодарение на текстурата хамелеон. За секунди от виолетова тя се трансформира в бежова. Оцветеният овлажнител Radiance Reveal Tinted Moisturizer на Dior също разчита на полихроматичен седеф, за да отрази светлината във всички посоки.

Обърни внимание на откритите участъци на тялото

Най-важното е да избегнеш контраста между перфектния макияж и „голото” деколте. С четка или гъбичка изравни тена чак до гърдите. Подчертай ключиците с пудра или гел със светоотразяващи частици. Ако планираш горещ край на вечерта, леко напудри съблазнителната цепка между гърдите с прозрачна пудра с матиращ ефект. Със загар също можеш да се сдобиеш на части. Не забравяй обаче да нанесеш на китките, лактите, коленете и петите хидратиращ лосион, за да избегнеш петната.

Запази спокойствие при алергия

Вълненията в новогодишната нощ трябва да са само приятни. Повери грижите за чувствителната си кожа не на антихистаминов лек, а на дълбоко хидратиращия крем Comfort on Call на Cliqique, който като никой друг ще я успокои и омекоти. В основата му е магичният екстракт от джабара (японски плод), известен с  противовъзпалително и антиалергенно действие. Екстремно успокояващият хидратант под формата на крем-гел Hydra Zen Neurocalm на Lancome също е истинско спасение от зачервявания и раздразвания.

Забрави бабините деветини срещу отоци под очите

от рода на масаж с лъжички. Микроциркулацията (торбичките са резултат от застой на лимфа) ще активираш с ролон с метална сачма. Друг вариант: околоочният крем Flash Defatigant Regard на Dior с апликатор от паладий - рядък метал, от който правят  хирургични инструменти, е без аналог. Ергономичната форма – кръг, и поглъщащият топлината материал (сваля температурата от 32 градуса на 21) дренират в дълбочина и свиват кръвоносните съдове.

Възползвай се от услугите на двойните агенти

Ако традиционните средства са недостатъчни. С балсама за устни и скули Magic Lip&Cheek Balm на Givenchy финализирай тоталната хидратация. Обогатено с хиалуронова киселина, розовото вълшебство за секунди „напомпва” устните и обагря бузите като след разходка на свеж въздух. Двойният спрей Fructis Repair&Shine на Garnier пък подхранва и възстановява косата само с едно движение. 

Не се страхувай от нетрадиционни решения в макияжа

Благодарение на червения цвят много звезди, в това число и Мадона, могат да се похвалят с невероятно изразителен макияж. Нанеси спирала в бордо над обичайната в черно или сложи две малки червени точки от двете страни на междувеждието на равнището на вътрешните ъгълчета на очите, за да направиш погледа още по-изразителен. Недоспалия вид и зачервените очи бързо ще неутрализираш с бял молив, нанесен върху вътрешната част на долния клепач. 

Ако искаш да си красива, измий косата

и я изсуши със сешоар, казват французойките. Отделеното време можеш да компенсираш с експресни стилизиращи продукти. (Express Styler на Nivea например не само изсъхва бързо, но и ускорява сушенето със сешоар.) Ако нямаш подръка, използвай двойно по-малко количество стилизиращ гел или пяна. И още нещо: събери кичурите на тила в кок, а останалите изсуши набързо  – и без това не се виждат. Когато сушиш събраните на кок, отдели повече време на кичурите, обрамчващи лицето.  

Откажи се от стилизантите с ултрасилна фиксация

които буквално слепват косата. Проблемът е, че няма как да не повредиш прическата, ако искаш да се освободиш от мъртвата им хватка. По-доброто решение е еластичният стайлинг. Спреят от колекцията Wellaflex 2nd Day Volume  например гарантира приличен обем дори на втория ден. Накрая включи сешоара на режим хладен въздух. Така не само ще усилиш блясъка на косата, но ще фиксираш и формата.  

Не дръж маската за коса повече от упоменатото време

Нали не искаш да се запознаеш с обратната страна на експресните средства? Ако се забавиш дори минута повече и прехраниш косата, тя изглежда още по-зле, отколкото преди маската. Нанеси, измий и сияй. Така звучи мотото на моментално попиващата маска за руса коса Fructis Blonde Care на Garnier. Иновацията прави косата по-силна и възстановява блясъка само за секунда. Лесно е да си блондинка.

Не се отчайвай, ако си се сетила за маникюра в последния момент

Спасението е лак в млечен цвят, и то само един слой. Дори ако го нанесеш неравно, никой няма да забележи. Преди да лакираш ноктите обаче, не забравяй да отнемеш мазнината от нокътната пластинка с лакочистител. Даже и не си помисляй да втвърдяваш маникюра със сешоар или под струя хладка вода. С капките за лак Quick Dry на Avon ще го бетонираш за 60 секунди.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР