Слънчева индулгенция

Окъпани в светлина плажове, игрив смях, жарки нощи... Желанието за сияйна бронзова кожа е неустоимо. Стоп, не забравихте ли нещо?

Свобoда Сидерова 20 May 2009

Голямата новина е, че в съответствие с европейските препоръки вече всички защитни средства са класифицирани в 4 категории (low, medium, high, very high) и гарантират минимална UVA защита, т.е. съотношението UVA/UVB е 1:3. Формулата на 5-те нови лосиона на Estee Lauder допълнително е обогатена с масло от семена на макадамия и от кукуи срещу агресията на околната среда. Филтрите и масленият екран са гаранция, че ще получите опрощение за греховете си, в случая прекомерно излагане на слънце. Екстракт от чашката на физалис, патент на Sisley, предпазва ДНК от разрушаване и стимулира синтеза на колаген. Флуидният крем за тяло (странен хибрид, не мислите ли?) комбинира богат на хидратиращи съставки състав с лека текстура. Атестатът на Clinique – печат от Фондацията за борба с рака на кожата, не се нуждае от коментар.

И 6-те продукта разчитат на „умна“ технология, включваща PHA фрагменти, антиоксиданти и възстановяващ екстракт от планктон. Vichy привлича внимание с антиоксидантна защита с минерали. Новият етичен код на марката включва още високотолерантни, немазни и водоустойчиви формули. Уловката при Nivea е невидимият и водоустойчив филм, който слага край на неприятните бели петна. Плюсовете на гела на Carroten са придобиване на естествен тен благодарение на маслото от морков и витамин А и охлаждащ ефект. Гелът на Lancaster попива в кожата за секунди. 

Сянка мери интензитета на слънцето

Lancaster предлага да се ориентирате по собствената си сянка доколко безопасно е слънцето. Ако е по-малка от вас, това е знак, че равнището на UV лъчите е високо и трябва да се оттеглите за следобеден коктейл. Ако сянката достигне два пъти височината ви, смело се насладете на горещите милувки на залязващото светило.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР