34 градуса по целзий

Слънцето пече безмилостно. Жена в бял бански излиза от морето.

Свобoда Сидерова 12 May 2009

Съпротивата е безмислена. Сцената от „Доктор Но”, първия от поредицата филми, посветени на агент 007 с Урсула Андерс, е емблематична. Ако искаш да разбереш как да събудиш у мъжете първобитния ловен инстинкт , прочети летния навигатор на EVA. Позволено е всичко. 

„Не” на лицето с цвят на аспирин

Любимият на визажистите трик sun kissed skin с пълна сила пролича на  ревютата на Zac Posen, Donna Кarаn и Michael Kors. Хубавото на бронзиращата пудра е, че се връщаш от почивка, когато си искаш, а вечерта измиваш „тена”. Другият плюс е матовият завършек, който те спасява от мазен блясък.

„Суха” репутация

Златното правило гласи: по-малко макияж на плажа, отколкото на червената пътека, плюс средства, настроени за многочасова работа. „Слънчеви очила за устни”. Така нарече Clinique блясъка си за устни, издържащ от сутрешното къпане в морето до вечерната разходка. Тайната на дълготрайния (до 8 часа) гланц на Revlon пък е хидратиращ минерален комплекс. Благодарение на „татуажа” с водоустойчив молив, гримът остава наситен, дори сенките да се изтрият.

Намекът разбран  

Тониращият крем, нещо средно между грижи за кожата и грим, е супер през лятото. Дневният крем с цветни пигменти или тоналното средство с високо съдържание на хидратиращи съставки придава здрав вид на лицето, прикривайки малките недостатъци и насищайки кожата с влага. Плюс това е практически незабележим, което го прави идеален за макияж без макияжа.

Хали Бери в „Умри, но не сега” не само копира Урсула Андерс едно към едно, но е и фенка на трайния макияж на Revlon 

Розова дъвка

Пак този детски макияж, че дори и розова коса. Споко, няма да те обвинят в инфантилност. Според  уче-ните, любовта на жените към candy цвета датира от пещерните времена. (!?) Освен с фоточувствителен елемент, регистриращ нивото на отразяване на светлината от розови венчелистчета, червилото на Lancome може да се похвали със 7 розови оттенъци. Max Factor пък разработи червило, чийто цвят подхожда на тена.

Екстракт от броколи UV бодигард

Така поне твърдят от авторитетния медицинския институт Джон Хопкинс в САЩ. Включено в дневното меню, растението предотвратява зачервяването и възпалението в 37% от случаите. Причината е в съдържащите сяра вещества, стимулиращи синтеза на защитни ферменти. Да не хукнеш обаче да се мажеш с пюре или сок. За жалост зеленчукът не е слънцезащитен крем, т.е. не поглъща UV лъчите, нито пък създава минерален екран.   

Dolce Vita

Средиземноморието владее сърцата и умовете на козметолозите и парфюмеристите. Серията Blu Mediterraneo Italian Resort на Acqua Di Parma – слънчев аромат, прохладни флакони с цвета на морската синева и фантастични тактилни усещания, пресъздава атмосферата на най-добрите италиански SPA. Кремът за очи е като морски бриз, скрабът за тяло - като докосване до топлия пясък.

Вълшебната дума органика

Ако си противничка на генно модифицираните храни, не „храни” кожата с каквото ти попадне, а с органична козметика. Печатът EcoCert на опаковката означава, че съставът на продуктите е 95% натурален и екологично чист. Гръцката козметика Korres, създадена като дан към традициите на една от най-древните цивилизации, предлага отделни био средства, а Planter’s и Plante System - цели козметични линии.

Пясъчни дюни

Заравянето в горещ пясък било познато още на древните египтяни. Няма да повярваш, но псамотерапията (от гръцки psammo - пясък) активизира обмяната на веществата и усилва кръвообращението, има и отслабващ ефект. В интерес на истината, неголям – до 1.5 кг за 2 седмици. Намери някой да те покрие с 5-сантиметров слой пясък и се наслади на приятния релакс. Желаещи винаги ще се намерят.   

Прическа а ла Агнес Дейн

За пръв път от времето на прическата „Рейчъл“ (като на едноименната героиня на Дженифър Анистън в сериала Приятели), популярна през 90-те, прическата на известния модел Агнес Дейн предизвиква такъв възторг. The Aggy вече бе забелязана на главата на много холивудски красавици, сред които Мена Сувари. Бунтарският образ е измислен от стилиста Сам Макнайт за фотосесия с Марио Тестино преди 2 години.

Песни за отслабване

Докато чакаш специалистите да се произнесат окончателно дали  целулитът е задължителен атрибут на женствеността или не, припомни си детството. Вместо приспивната песен „Аз съм Сънчо, ида от горица...”, изтананикай „Постоянно намаляваща в обемите жена” или „Слаботелесната”. Ще ги откриеш в албума Skinny Songs. Дискът с 11-те песни, посветени на борбата с килограмите, предизвика в Щатите фурор. Повече подробности на www.skinnysongs.com.   

Влажен климат

Дълга разпусната коса с гланцов блясък като на русалка, излизаща от морето. Идеална прическа за плажа. Ако нямаш под ръка стилизиращ гел за мокър ефект, използвай масло. Гривата с видимо одобрение възприема топ-средството за красота – не само ухае и блести секси, но най-важното - не съхне под палещите лъчи. Не случайно моделите го втриват в главата и преди миене, и преди дълъг полет.

30 или 50 равно на младост

Кожата зад ушите, която слънцето никога не огрява, е по-млада от тази на лицето цели 15 години. Нещо да кажеш? Ако бръчките не влизат в бъдещите ти планове, запаси се с много висок, т.е. SPF 50+ или с висок (SPF 30) фактор на защита, съгласно приетата от Еврокомисията т.г. класификация. Последният от функционална гледна точка е достатъчен, при това позволява леко да се „покриеш” с бронз. Ако си се опазила от слънчево изгаряне, след 3 дни можеш да намалиш нивото на защита.

Слънчеви зайчета

Слънчевите зайчета в косата кичури освежават лицето и те правят да изглеждаш безгрижна. Доза фриволност винаги се е харесвала на мъжете. Факт. Можеш да изсветлиш кичурите в салон или вкъщи с комплекта Sun Dimension Highlight Builder на Avon. Увлечена в създаването на отблясъци, не забравяй да поддържаш основния цвят с продукт за боядисана коса, както и да възстановиш гривата след слънчевите бани. Най-удобно е със спрей.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР