Спа комплекс Калиста

Без истерията на ски комплексите и големите градове един спа център само би спечелил. Именно това е първият плюс в актива на новичкия СПА комплекс Калиста в Старозагорските минерални бани – тиха и чиста планинска местност с мек климат и девствена смесена гора.

Ваня Шекерова 31 January 2009

Без истерията на ски комплексите и големите градове един спа център само би спечелил. Именно това е първият плюс в актива на новичкия СПА комплекс Калиста в Старозагорските минерални бани – тиха и чиста планинска местност с мек климат и девствена смесена гора. Вторият плюс е пътят – 2 часа по магистрала Тракия и от ада на софийското околовръстно попадаш в рая. Ако продължавам с изброяването на плюсовете, свързани с локацията, то не бих пропуснала най-важния – топлата минерална вода с лечебен ефект върху заболяванията на кости и стави. СПА център Калиста ползва най-топлия извор – 42 градуса. Както и услугите на най-добрия в България специалист по лечебни процедури – д-р Юри Гечев от Павел баня, чийто баща навремето е лекувал Саддам Хюсеин.

Но това е друга дълга история. Сега ще се хвърлим в лоното на удоволствието и релакса в СПА центъра. Първо, задължително се минава през басейна с топла минерална вода, да се отпуснат всичките ви фибри и да отмиете най-горния пласт на напрежението и стреса. Не е толкова горещо, че да не поплувате, но по-добре е да полежите на лежанките с бълбукащи дюзи, да се подложите на водопадната струя, или да влезете в джакузито. После според избора ви продължавате към кабините за процедури. Тук е мястото да кажа, че те са 10 на брой, някои от тях са оборудвани освен с масажни легла и с хидромасажни вани за тангенторен, перлен и вихров масаж, има дори вана за двама във VIP стая с телевизор.

Трудно ще е да си изберете процедура – предлагат се 11, които в зависимост от целта на заниманието включват пилинги с нежни скрабове, кал от Мъртво море, обвивания с маски от водорасли, кафе, мляко или шоколад, масажи с ароматни масла или мед. Всички продукти, които използват терапевтите, са от СПА линията на немската марка Babor. Сред тях, терапевтите, не продуктите, има екзотична мулатка и красив афроамериканец. За гостите се грижат и висококвалифицирани козметици, физиотерапевти, рехабилитатори. Преди обаче да  се отправите към салоните за педикюр, маникюр, козметика или фризьорство, добре е да удължите ефекта на процедурата с престой в препоръчаната от терапевта инфрачервена или финландска сауна, парна или солева баня, ледена стая, тепидариум или лакониум.

Суперважно е, че успоредно с очистването от токсините, релакса и тонизирането, в Калиста може да предприемете и масирана атака срещу болежките, които ви измъчват. Д-р Гечев  ще ви препоръча подходящия ръчен или подводен масаж, както и точната физиотерапия. Тук има завидно добре оборудвана физиотерапевтична база – за въздействие с ток, магнити или лечебна гимнастика върху всички заболявания на опорно-двигателния апарат.

Информация на ухо: свой кабинет в Калиста има и пластичният хирург д-р Николай Георгиев. Така че може да разчитате и на разкрасяващо убождане, не само на възобновяваща  спа терапия.
За повече инфо: www.spahotelcalista.com

[[photo:1147]]

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР