Маго

Просто няма как да избягам от факта, че наскоро откритият във Варна моден бутик MAGO е на голямата любов на Слави Магдалена Ангелова.

24 February 2008

MAGO е предизвикателство, родено от нейна отдавнашна идея, интериорът е изцяло неин, както и подборът на облеклата и аксесоарите. Така че ако искате да научите повече за пристрастията и стила на тази ефектна дама, вижте MAGO, съкращение от Magy Go. Това е мантрата на Маги.

От времето, през което я бяхме изгубили от поглед, тя придоби бакалавърска степен по психология в Софийския университет и магистърска – в НБУ с амбиция след дипломирането си да продължи с докторантура по клинична психология. В момента работи като консултант в частен педиатричен кабинет в София, а по 10 дни всеки месец приема в морската столица, в дневен център “Ривиера”, хора с умствени затруднения. Всичко това научавам от самата нея на едно дълго сутрешно кафе без цигари, естествено. Маги е същото слабичко и крехко създание, което си спомням отпреди пет години. Няма и помен от грим по лицето й, събрала е дългата си коса в небрежен кок. Носи ниски червени ботушки, нещо като пончо в червено-бяло-синьо каре, голяма червена чанта. От друга, черна и видимо тежка, изважда лаптопа, за да разглеждаме снимките на бутика й във Варна, с който видимо се гордее.

Магдалена, бивш фотомодел, винаги е имала отношение и към дизайна на облеклото. Разказва, че от години й допадал стилът на една млада дизайнерка от Велико Търново – Петя Димитрова, който – по израза на самата Маги: „вибрира с моята същност”. Вероятно вече се досещате чия е една от колекциите в MAGO, разположена сред антикварни предмети и индонезийски мебели от бамбук и листа на водна лилия. Магдалена определя стила на дизайнерката като граи, анаграма на игра. Измислили го заедно, защото са на мнение, че философията на модата е игра. „Този стил включва елементи от гръндж и етно, но най-характерното за него е, че те прави цветен”, казва Магдалена и с удоволствие позира като рекламно лице на лейбъла. Ако питате какво прави Маги в свободното си време, релаксира в Аюрведа център в Банкя и по вътрешна потребност пише стихове. Изкушава се от йога и от дълго пътуване в Мексико. И иска да бъде себе си, а не част от нещо или някакъв друг образ.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР