обърка италианската седмица на модата

Броени дни преди да започне италианската седмица на модата, Анна Уинтур заяви, че ще бъде в Милано само за три дни. Главната редакторка на американския Vogue ще успее да присъства само на ревютата, които са насрочени за 26-28 февруари.

Валентина Антонова 15 February 2010

Броени дни преди да започне италианската седмица на модата, Анна Уинтур заяви, че ще бъде в Милано само за три дни. Главната редакторка на американския Vogue ще успее да присъства само на ревютата, които са насрочени за 26-28 февруари. След това тя заминава за Париж за тамошната модна седмица, която започва на 2 март, а след това лети за Лос Анджелис за Церемонията по раздаването на Оскарите - на 7 март.


Поради това неудобство програмата на дефилетата ще бъде тотално променена. Къщи като Dolce & Gabbana, Prada, Fendi и Armani, които по принцип трябва да се представят по-късно, изискват смяна на датите, така че да съвпаднат с престоя на модния гуру.

„Тя иска дизайнерите да реорганизират ревютата в рамките на 3 дни” каза Марио Босели, президент на Италианската Модна Камера. Той добави: „Това ще има последствия за мнозина, твърде много хора са свързани с тези представяния –  стилистите, моделите, гримьорите и фризьорите. Това е лудост. Тя винаги е добре дошла в Милано, но ако идва толкова за кратко, по-добре да си остане в къщи.”

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР