Пиявиците - живото лекарство

За какво да ги ползваме, траен ли е ефектът от лечение-то с тях и няма ли опасност да ни лекуват от едно, а да ни заразят с друго?

Мариана Антонова 11 January 2014

Д-р Калбахани Фарида

Снимка: Марин Каравелов

Д-р Фарида, всъщност хирудотерапията не е нова техника за лечение.

В действителност е много стара. Учени са намерили рисунки на пиявици на пирамидите на фараоните в Египет. Говорят, че Клеопатра е ползвала хирудотерапията за подмладяване. Макар че названието се появява през 18-и век, когато германски учен открил, че в слюнката на пиявиците се съдържа хирудин, който разрежда кръвта и извлича тромбите от организма 1000 пъти по-активно от хепарина. По-късно са открити още 200 вещества, които помагат за разделяне на сраствания и имат антибактериално, противовъзпалително и обезболяващо действие. Наскоро са открити още 200 полезни вещества в микродози.

Като че ли хирудотерапията е най-популярна в Германия.

В Германия тя се практикува от 30 години както в специални центрове за хирудотерапия, така и в обикновените болници заедно с традиционните начини на лечение. Но в Русия, Полша, Чехия и Словакия не са спирали да я използват. В Русия даже е разработен препарат от сухи пиявици, който възстановява тонуса и младежкия вид. В Англия хирудотерапия се практикува от пет години под специалното покровителство на лорд, близък до кралското семейство, който бил излекуван с тази техника. В Америка и Канада преди време можеха да ползват пиявици само пластичните хирурзи за заличаване на белези. Сега е позволено на всички лекари.

Къде се поставят пиявиците?

На различни места по тялото в зависимост от заболяването, теглото и кръвното налягане на клиента. Интересното е, че те сами намират биоактивните точки в тези зони. Така че въздействието им е и рефлекторно. Доказано е също чрез Кирлианова фотография, че въздействат положително и на биополето на човека. Действието на пиявиците обаче е уникално само ако се използват правилно. Затова в Европа, Канада, Русия и Америка с тях е разрешено да работят само специално обучени лекари. В Казахстан, за да станеш хирудотерапевт, специализираш 3 години, след като си завършил обща медицина. В Америка – две. В Москва и Полша е достатъчен 6-месечен курс. В момента в България аз съм единственият хирудотерапевт.

Боли ли, когато поставяте пиявиците?

Все едно ви бият инжекция. Болката обаче е кратка, само докато те отделят слюнка.

От един сеанс ли се постига положителен ефект?

Да, но временен. За траен ефект трябва да се проведе курс от един до два месеца. Всеки клиент получава по една пиявица на килограм тегло и до края на курса те се изразходват, като се поставят от една до десет на сеанс с почивка от пет до седем дни между сеансите. Например аз съм 70 кг, значи броят на моите пиявици ще е 70. И тъй като имам нормално кръвно налягане, мога да поставям по пет на сеанс. При хората с високо кръвно налягане се поставят по 10 на сеанс.

Какви заболявания лекува хирудотерапията?

Основно сърдечносъдови като инфаркт, инсулт, прединфарктни и прединсултни, както и постинфарктни и постинсултни състояния, разширени вени, тромбофлебити, хемороиди, нормализира се кръвното налягане. Освен това помагат при безплодие, когато причината са сраствания, а след 1 или 2 курса изчезват белези от операции. Деми Мур например ходи всяка година в Австрия, където й поставят пиявици за подмладяване. Помагат и при заболявания на гръбначния стълб, ефектът при артрози и дискови хернии е невероятен. Мъже с пълна некроза на члена поради заседнал тромб след лечение с пиявици се възстановяват напълно. Простатитът изчезва, потентността се повишава, аденомът на простатата намалява размерите си.

следваща страница »
5 КОМЕНТАРА
5
Жельомир
11 January 2018, 20:02

Поръчайте лечебни пиявици от http://www.piqvica.bg Информация на 0988979306
Група за Хирудотерапия: https://www.facebook.com/groups/piqvici/
https://www.facebook.com/Piqvici/

4
Мария Панкова Барова
04 April 2017, 12:47

Как и къде мога да получа това лечение!?

3
jeliomir
09 September 2016, 18:25

Можете да закупите медицински пиявици от тук http://www.piqvica.bg/

или https://www.leeches.com/

2
Захаринка Атанасова
07 July 2016, 08:37

От къде могат да се закупят пиявици?

Още коментари
ТВОЯТ КОМЕНТАР