Там, където е топло - домът

Мъжът може да носи в торбата си маршалския жезъл, но жената има свое по-силно оръжие да побеждава в живота

Елка Влаховска 21 December 2013

Завивки, възглавници и домашен халат от 100% памук, декоративни предмети и сервиз за чай, магазини English Home

Снимка: Венцислава Василева

Мъжът може да носи в торбата си маршалския жезъл, но жената има свое по-силно оръжие да побеждава в живота. Това е невидимата магична пръчица, с която превръща неуютния свят в място ласкаво, дружелюбно и романтично. В дом, където е топло и ухае на хляб, нежни тъкани галят умореното тяло, а есента разгръща своя красив декор.
Този сезон трендът диктува да се доверим на нежните послания от викторианската епоха на английския дом или на универсалния уют на френската и италианската провинция. Новото ретро? Защо не, след като душата изпитва носталгия към времената, в които не е съществувало словосъчетанието „корпоративен живот“. Да, животът в дома е личен и частен и ни предоставя територията, на която можем да бъдем индивидуалности в най-истинския смисъл на думата.

Как да пресъздадем уютната атмосфера на Прованс у дома? Има рецепта:
Масата да е дървена, съдовете да са керамични и да има вино и хляб. Зоната за готвене да е облицована с малки квадратни керамични плочки, смесителите на умивалника да са с ретро дизайн. Понякога изглежда толкова просто, като рецепта за хляб, но точно както при хляба и тук си има тънкости на приготвянето. Нека се доверим на естествените материали и на палитрата от топли тонове – те никога няма да ни подведат.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР