Кери Уошингтън

Новата Мерилин Монро?

Деяна Ангелова 04 November 2013

Колкото и да обясняваше Кери Уошингтън, че има само професионални отношения с Барак Обама, медиите отказваха да й повярват. Накрая направи това, което би трябвало да ги накара да спрат със спекулациите – омъжи се. Но го направи тайно и за човек, с когото никога досега не е била свързвана – куотърбека Намди Азомуга. Сватбата беше в края на юни. Кери заяви, че двамата били заедно от година, но странно как никой в Холивуд не знаеше за връзката им. И може би затова слуховете пак продължиха. А според тях Мишел Обама се оказала жесток противник и в крайна сметка победила.

Мишел срещу Кери
Цяла година тайнствени „достоверни източници от Белия дом“ подклаждаха слуховете за ревността на първата дама. „Не искам да се доближаваш до тази жена!“ – крещяла Мишел на съпруга си. Защо ли? Кери Уошингтън яростно агитира за Барак Обама още от първата му кампания през 2008 г. Всъщност оттогава тя не е афиширала връзка с който и да е мъж, а е една от най-красивите жени в Холивуд. По време на кампанията за втория мандат на президента изнесе такава реч, че чак политиците завидяха на ораторските й умения. И всички установиха, че освен красива и необвързана, е и много интелигентна. Барак Обама побърза да я включи в президентската комисия за изкуства и хуманитарни науки – почетен пост, който позволява на актрисата срещи на четири очи с президента. Което пък накарало Мишел Обама да я включи в списъка с жени, на които е забранено да стъпват в Белия дом. Била убедена, че не може да се вярва на актрисата, защото флиртувала с мъжа й.
Последният голям скандал между Мишел и Барак Обама заради Кери бил в края на януари по време на встъпването му в длъжност. „Мишел успя да помрачи церемонията, беше един от най-грозните им скандали. Втълпила си е, че Барак иска да включи Кери в още комисии, за да прекарват повече време заедно. Крещеше му: „Стой далече от тази жена! Ако чуя, че си се виждал с нея зад гърба ми, с брака ни е свършено!“ Направо полудя, щом разбра, че Кери е поканена на церемонията“ – твърдят източници от Белия дом. Дори новата прическа на Мишел бе вкарана в интригата. Всички медии заподозряха, че имитира Кери, която четири дни преди това се появи с бретон на наградите „Златен глобус“.

Коя всъщност е Кери Уошингтън
Освен че е набедена за любовница на президента, красавицата е на 36 години и нашумя с филма „Джанго без окови“ на Тарантино. Тя е в ролята на Брунхилда – любимата на Джейми Фокс. „Когато я видях за първи път, караше малка кола със зелено гориво. Агитираше да живеем по-екологично и да пазим природата. Помислих си – ето една жена с позиция“ – това са първите впечатления на Джейми Фокс, с когото играят и във филма „Рей“. Кери е завършила антропология и социология. Дава си година, за да пробие в актьорската професия. План Б бил правото. Отнема й малко повече от 12 месеца, но бързо намира място сред най-търсените актьори. „Баба ми беше прислужница на „Парк Авеню“ и си остана робиня до края на живота си. Все още ако си чернокож в Холивуд, трябва да бъдеш два пъти по-добър, два пъти по-талантлив и да работиш два пъти повече“ – твърди Кери. Но тя има с какво да се похвали – сериалът й „Скандал“, чийто трети сезон стартира този месец, е първият от близо 40 години, в който чернокожа актриса е в главната роля. Тя играе бивш медиен консултант на американския президент, която напуска Белия дом, за да открие собствена фирма за справяне с кризисни ситуации. Явно й е писано да я свързват с президента. „Може да не мислите за политиката, но политиката винаги мисли за вас“ – твърди самата Кери.

В обувките на Оливия Поуп
Преди няколко месеца Кери Уошингтън оглави ежегодната класация на сп. Vanity Fair за най-добре облечените звезди, побеждавайки дори всеобщата любимка Кейт Мидълтън. Поради тази причина, а и заради големия успех на „Скандал“ изданието я сложи на корица през август. Което си е постижение, защото за последно чернокожа звезда е била корица на Vanity Fair през 2005 г. и това бе Бионсе. „Сигурен съм, че ако Кери беше бяла актриса с рейтингов телевизионен сериал и хитов филм, списанията щяха да се бият да я сложат на корица. Но в този бизнес нещата не работят така. Предпочитат да сложат за стотен път Гуинет Полтроу, която не казва нищо, но поне си гарантират продажбите“ – заяви афроамерикански тв продуцент пред The Daily Beast.
Междувременно героинята й от „Скандал“ Оливия Поуп бе избрана за най-добре облечения персонаж на малкия екран. По този повод Уошингтън каза: „Всичко в облеклото на Оливия е важно – от бижутата през часовника до обувките. Всъщност, за да вляза в кожата на дадена героиня, първо трябва да открия какви обувки би носила. Тогава най-добре я усещам като жена и знам какъв образ трябва да изиграя.“ На стила на Оливия Поуп са посветени десетки страници в социалните мрежи и множество статии. А след всеки епизод хиляди зрителки се заемат да обсъждат какво е носила този път героинята на Кери.
Така че ако слуховете са верни, Кери Уошингтън може да е загубила битката за Обама, но пък печели много други. Няма значение дали след години за нея ще се говори като за чернокожата Мерилин Монро, или всичко ще се окаже грозен слух. Защото преди всичко е амбициозна, интелигентна, социално и политически ангажирана чернокожа актриса. И като такава изпъква на фона на занижените до ниво пластична хирургия критерии на Холивуд. „Не е нужно и не искам да съм перфектна. Всичко, което трябва да направя, е да се наслаждавам на объркания си, несъвършен и красив живот, който е по-прекрасен, отколкото някога съм си представяла“ – твърди Кери.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
- Славата и актьорската професия не са били нейна мечта от самото начало. „Представях си, че ще бъда клиничен психолог, който изучава как поведението оформя самоличността. Дори разработвах различни ролеви игри, които да помагат за лечението на хората. Аз съм дъщеря на университетски професор. Идвам от среда, в която актьорството не е сериозна професия, трябва да се занимаваш с нещо академично“ – твърди Кери. Затова и дълго време потискала желанието си да се отдаде на седмото изкуство.
- Настоящият й съпруг Намди Азомуга е с 5 години по-млад от нея.
- Кръстена е на графство Кери в Ирландия.
- Освен че е в президентската комисия за изкуства и хуманитарни науки, участва в организация за превенция на насилието над жени.

1 КОМЕНТАР
1
az ne sam takava
07 February 2015, 19:01

Наистина е много Хубава!

ТВОЯТ КОМЕНТАР