VIP DANCE

През какво минават отборите, за да стигнат до петте минути танц и оценки на журито? Кой и как се грижи за техния външен вид?Кои се обичат, кои не се харесват?Кой прави шоуто и на кой не му харесва шоуто?

Деяна Ангелова 03 October 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

През какво минават отборите, за да стигнат до петте минути танц и оценки на журито?
Кой и как се грижи за техния външен вид?
Кои се обичат, кои не се харесват?
Кой прави шоуто и на кой не му харесва шоуто?

 

Тренировките
Ако не друго, то поне този път звездите ни наистина си изкарват парите с пот на челото. Добре че беше VIP Dance, за да разбера какво означава да си скъсаш шортите от работа (или от танци, както е в случая). Пред очите ми елегантните бели панталони на Камен Воденичаров се разпориха, докато по време на репетиции се опитваше да направи поредната сложна стъпка от танца с Даниела. Естествено, всички се посмяха дружно.
Два часа преди началото на един от лайфовете пък откривам Боби Турбото задрямал на фотьойл в зала „Фестивална”. Тъкмо са свършили 8-часова тренировка, а тепърва ги чака живо предаване. 
Всички разбраха, че Сашка Васева не изгаря от желание да се научи да танцува. Докато отборът й прекарваше средно по 35 часа седмично в тренировки, тя да е натрупала в актива си най-много 4-5. Идваше, когато си иска и за колкото време иска.
Две седмици след началото на тренировките Елица може да се похвали, че вече прави шпагат. „Наскоро си говорехме с Йордан Йовчев, че тренировките минават така, сякаш ни готвят за oлимпиада“, довери тя.

 

Контузиите
Милен от отбора на Даниела и Камен стресна всички, след като по време на едно от предаванията избяга от залата с явно сериозна контузия. Дори не дочака журито да даде оценките си. Оказа се, че по средата на танца при едно от премятанията е преобърнал палеца си. Има разтегнати връзки на ръката.
Прищипан нерв по време на репетиции накара Боби-Урсула да се гърчи в нечовешки болки. Единственият начин да стане от леглото и да се движи изобщо, са обезболяващи инжекции. „Кракът ми е изтръпнал, почти не го усещам. Целият съм подут и в синини, имам охлузвания, одран съм с нокти по врата. Ахилесът ми е разтегнат, лявото рамо ми е изкълчено. Опитваме се да правим неща, които и на професионалистите са трудни“, заяви той.
„Редовно имам проблеми с гърба заради поддръжките. Ужасно ме болят глезените от вътрешната страна. Подути са. Вече две седмици е така. Мажа ги с гел, слагам наглезенки, пръскам ги със спрей. Има моменти, в които не мога да си стъпя на краката“ - това е болезнената равносметка на Нед.
На Боби Турбото са на път да му паднат и двата нокътя на палците. Има доста белези от токчетата на Мария Силвестър.
„Имам синини по целите крака. Гледам да не мисля за болката, но сега разбирам, че тя е голяма част от танците“, споделя Елица. Като цяло проверката ни установи, че няма участник в шоуто, който да не е в синини и натъртвания. 
Травмите и болежките на Ники Сотиров са толкова много, че една страница не ни е достатъчна, за да ги изредим. Да се надяваме, че ще оцелее до края на шоуто.

 

Изненадите на кантара
За две седмици тренировки Мон Дьо е свалил 5 кг.

„Не съм се мерила, но по дрехите си съдя, че съм свалила около 4 кг. Освен 5-6 часа тренировки тук, аз всеки ден репетирам по четири часа и на барабаните“, разкрива Елица.
Крум е смъкнал 3-4 кг и може да се похвали с натрупана  мускулатура.

 

„От 103 кг, сега съм 84. И това за две седмици. Сигурно накрая и аз ще стана 50 кг като Диляна Попова. Дори си стопих мускулите“, жалва се Боби-Урсула.

 

„За месец отслабнах със 7 кг. Това предаване ми прави суперуслуга“, откровеничи Боби Турбото.
Голямата изненада на кантара обаче е Нед. Сигурно си мислите, че 130-килограмовият мъж е свалил най-много. Но ще сбъркате. „Не съм смъкнал нищо, даже качих 6 кг. А тренирам по 6-7 часа на ден. Без почивка. Не съм пропуснал нито една тренировка. И въпреки това след един месец усилени физически натоварвания, аз качих 6 кг. И на мен ми е много чудно как стана. Винаги съм бил обратен на всичко“, разкрива той.


костюми
Сряда е денят, в който стилистите се срещат с всички отбори и решават какви ще им бъдат тоалетите за следващата седмица. Работят почти денонощно в зала „Фестивална”, често до 4 сутринта. Някои спят по 2-3 часа на ден. „В тази работа трябва да си психолог, да ги накараш да ти се доверят. Пада голямо убеждаване“, коментира главната стилистка Антоанета Костова, завършила мода и сценични костюми в НАТФИЗ. Със същото образование са и другите от екипа й.
Всяка седмица за 3 дни се правят по 150 костюма от 14 стилисти.
Огромен процент от нещата се шият. 
Най-лесно се работи с отборите на Камен и Даниела, Ники Сотиров и Анелия Раленкова, Мира Добрева.
След първото предаване, за което предложили 16 варианта за тоалети на Сашка Васева, а тя все ги отхвърляла, накрая я оставили да се облича сама.
Най-труден за обличане като физика е Найден. Той носи обувки 47 номер. Поръчали са му специално от Германия 2 чифта, които обаче се оказали с един номер по-малки. След многократни опити да ги разширят с мокри чорапи и с вестници, напоени с ракия, се отказали. Найден е единственият, който през цялото шоу ще играе с кецове.
Милен Цветков и Диляна Попова са част от хората, които имат собствена концепция за визията. Два пъти Диляна излиза на сцената с нейни дрехи, въпреки че стилистите са против.
Журито се облича на бартер – работи се с определени фирми.
Досега отборът на Нед е образувал най-много нерви на стилистите. В единия случай той нарочно скъсал черния си панталон, шит специално за него. Обяснението му: мислел, че няма да го облича повече. И понеже ципът заял, докато го събувал, решил да му отмъсти, като го скъса. В другия случай свръхпретенции проявила танцьорката от отбора му Елена Добрикова. „Това  момиченце се държи безобразно. Звездата на звездите. Един човек от екипа ми напусна заради нея и арогантното й отношение. Тя си позволява да вика, да обижда“, заяви Антоанета Костова.

 

грим
За грима отговарят 8 души. Той зависи от това какви са дрехите и се решава на момента заедно с танцуващите. Няма големи капризи. Само от време на време някой от професионалните танцьори кара гримьорите да му рисуват плочки на корема. Което не било много красиво, защото се разтича. От страна на звездите обаче капризи и драми няма. Сашка Васева разчита на лична гримьорка. Николета Лозанова и Диляна Попова - също.

 

Прически
Прическите се измислят в деня преди предаването от 6-има фризьори от „Арлет“. След това по мейла до всички участници се пращат вариантите, на които коафьорите са се спрели. Те дават съгласието си или ако имат нещо против, се мислят други опции. Единствено Сашка Васева не е одобрила предложенията им. След първото предаване, за което й се дават многобройни варианти и тя все не ги харесва, решават сама да си прави прическата.

 

„Когато Елица разбра, че трябва да е в един отбор с мен, отиде в стаичката с продуцентите, говориха нещо, след това излезе и ми обясни, че нямала нищо против мен. Грешката била, че я изненадали с това решение. На следващия ден обаче продуцентите ми съобщиха какво точно е говорила и как точно се е държала. И разбрах, че е лицемерна. Аз съм толкова развълнуван, че я замениха с възможно най-подходящия за мен човек – Мария Силвестър, че изобщо не ми пука за Елица. За мен човек, който говори против колегата си, както тя направи с Крум, е предател.“ Боби Турбото.
„Аз съм тук да танцувам и всички опити да ме замесят в нещо друго, не са интересни. Харесвам всички участници. И аз, и Стоян за десет години работа винаги сме занимавали хората с нашата музика. Ако има някакви неща извън нея, не е нужно да стават достояние на публиката. Тя трябва да вижда едни усмихнати и ведри изпълнители.“ Елица.

 

нед срещу „танцьорчетата“
„Танцьорчетата в отбора ни са приели състезанието много на сериозно, докато аз не съм. Старая се, ходя на всички тренировки, но се опитвам да вкарам и шоу. А те не го приемат – искат всичко да е професионално, което няма да стане. Нашите танцьори са много слаби, те са най-слабите от всички тук. Дори аз се справям по-добре от тях. Караме се често, да. Дразни ме това, че винаги давам готини идеи за хореографията, а те не ги приемат. Съгласиха се само за  тениската със Сашка Васева“, разкри пред EVA Нед.

 

Милен Цветков срещу Мира Добрева

„Надявах се да мога да предложа на публиката шоу и умения, които те не подозират, че притежавам, а с Милен не мога да го направя. Той е единак. Той не говори. Опитахме веднъж да обсъдим  проблемите, които назряват, но щом казах първото изречение, той стана и си тръгна“, това заяви пред EVA Мира Добрева броени минути преди да излезе на сцената и да се сблъска с мълчанието на Милен и нападките на защитничката му Люба Кулезич. Тогава тя не подозираше какво я очаква и просто искаше шоуто и за двамата да приключи. Напусна сцената обляна в сълзи и веднага се затвори в съблекалнята. След броени минути съпругът й Жоро Торнев бе в зала „Фестивална”. Докато я прегръщаше и успокояваше зад сцената, Милен мълчаливо седеше на един дървен сандък, потвърждавайки теорията на Мира за „единака“, и отказа да коментира случващото се.

 

една е сашка!

Ако имаше някой, който се държи като звезда в шоуто, то това беше Сашка Васева. След няколко неуспешни опита да я вкарат в сценичните костюми, стилистите  я оставиха да се облича както иска. Целият отбор е в моряшки униформи, а тя се появява с официална черна рокля. Защо бе, Сашке? „Защото съм жената на капитана!” Дупнишката Мадона не се приема за комичен образ в шоуто. Даже леко се обижда, като й го кажеш. „VIP Dance е шоу и аз направих шоуто. Не са ме поканили, за да бъда смешна или за да танцувам. А заради моята популярност”, категорично заявява тя.
Прословутото й стихотворение, за което се вдъхнови покрай войната с Нешка Робева, в скоро време ще се превърне в песен. Само че Сашка Васева вече има друга идея и гони друг скандал. Песента вече нямало да е за Нешка, а за Бойко Борисов. Нешка щяла да бъде само между другото. Защо бе, Сашке? Нали подкрепяше братя Галеви! „А, то не пречи!“ 
Шоуто си е шоу, танците са си танци, но една е Сашка Васева. И тя е звездата.

 

кой е по-по-най...

Vie Raina vijdali li ste q na jivo.....qvno ne, 4e tq ne moje da stapi i na malkiq prast na Lozanova. deni_ara

ВИЖДАМ РАЙНА на живо всеки ден в това шоу, и ще ти кажа, че е най-секси жената в света. Николета е една глава по-ниска от Райна, късокрака, непрекъснато е с тонове грим и коса. Явно силикона те кефи повече, е радвай се тогава на Николетка. И ЯНА, и ДАНИЕЛА, и ДИЛЯНА са по-секси от нея. martinkata

Яна Акимова е много хубава наистина. Страхотна танциорка, а с Орлин са хубава двойка. lozanova_vip

Хубава, хубава, ама ако поотслабне малко – няма ли кой да му каже на това троянско девойче, че е заприличало на хоризонтално сплескана елипса! Янче-дебеланче, с босите крачета приличаш на слонче. perla88

А Николета Лозанова първо трябва да мине на екстензия за удължаване на краката и след това ще говорим. chochi

Защо пък трябва да си удължава краката... нали виде журито какво каза, когато танцуваха първия танц тема хип хоп, че точно така си представят танциорка на такъв танц...ниска и сексапилна... peteto

Чудя се дали не се е комплексирала сред тези красавици като Райна, Диляна, Даниела и Ива. ogi

За мен Диляна Попова е най-красивата жена в България, аз съм голям нейн почитател и с удоволствие колекционирам нейни снимки от няколко години насам:) chocheto

Абе ей! Най-красива е СИЛВЕСТЪР! Тва е повече от ясно. Вгледайте се в тъпите физиономии на останалите и погледнете сияйното лице на Силвестър. Открихте ли разликите? KoKo

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР