Лисабон, дружелюбният

През октомври и ноември топлите ветрове от Сахара поддържат времето все още топло и слънчево.

13 October 2013

Столицата на Португалия посреща съвсем непринудено със специфичния си „коктейл“, който отпуска душата: две части семпъл чар, една част морско величие и щипка винтидж излъчване. Пътувайте, облечени casual, и забравете у дома обувките с висок ток. Стръмните улици на града, построен на седем хълма, ще ви примамят за разходки. А желанието да видите океана и да усетите солените му ветрове ще ви подкани да разучите разписанието на влаковете. На всеки 20 минути от гара Cais do Sodré потегля влак към красивите брегове на курортите Кашкаиш и Ещорил, а от гара Rossio – към прекрасната Синтра и за около 40 минути сте там. През октомври и ноември топлите ветрове от Сахара поддържат времето все още топло и слънчево.

Какво да видите
от историята: не може да пропуснете кулата Белем, строена като защитно съоръжение на града. Тя е последното нещо, което са виждали португалските мореплаватели преди да се отправят в неизвестни води. Прочутият манастир Сан Джеронимо поразява с архитектурата си, смес от впечатляваща готика и мавритански стил. В Пантеона в пищни мраморни саркофази почиват великите – в центъра: Васко да Гама (тук се произнася Вашку). И защо не Музея на каляските – очите ви се заслепяват от пищната им позлата, а приказките от детството оживяват. И прочутите мавритански мозайки или орнаментите от ковано желязо, които изникват по сградите пред погледа на пешеходеца.
от морския свят: Океанариумът на Лисабон ще ви зашемети, повярвайте. Чакането на опашка си заслужава, но времето да пребродите с цялата си душа и въображение морските дълбини не стига.
къде да отседнете: Vintage Lisboa Hotel е с перфектна локация в центъра между две важни зони – Avenida da Liberdade с бутиците на световните модни брандове и Bairro Alto с неговия бохо шик, ресторанти с фадо на живо и нощни барове. В хотела ще ви предложат петзвездни удобства, последни технологии в стаите и невероятен спацентър с най-съвременните терапии на уелнес индустрията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР