Панчакарма в Банско

Панчакарма е холистичен детокс – серия от терапевтични процедури, които прочистват в дълбочина тялото от токсини

08 October 2013

Как: с Панчакарма, процедури за балансиране и пречистване от аюрведа
Къде: в Банско
Кога: от 25.10 до 01.11.2013 и от 02.11 до 09.11.2013
Кой го организира: галерия за масажи „Рудраакша“, София

Панчакарма е холистичен детокс – серия от терапевтични процедури, които прочистват в дълбочина тялото от токсини, отварят фините канали на енергията в него, хармонизират и балансират емоциите и укрепват здравето ни. Панчакарма е част от древната индийска медицина аюрведа, която се радва на все по-голяма популярност в цял свят. За втори път галерия „Рудраакша“ организира два курса Панчакарма в Банско (виж по-горе датите).
Всеки, който е практикувал Панчакарма, знае, че резултатите са удивителни: лекота в цялото тяло, отслабване на хроничните болежки, укрепване на имунитета и онзи свеж тен и усмивка, които само здравите и енергични хора притежават. Методът, базиран на прочистване на храносмилателната система, е наистина уникален природосъобразен начин за профилактика на заболяванията. В цял свят холистичните лекари хвърлят огромни усилия за профилактика и за убеждаване на своите пациенти, че всяко лечение и укрепване на здравето трябва да започне от детокса, от прочистването.
В Банско по време на Панчакарма програмата всеки участник ще има среща и преглед при вайдия – дипломиран аюрведа лекар, който ще определи неговата доша и неговия индивидуален хранителен режим, аюрведичните билки, които се препоръчват за него, ще отговори на въпросите му, ще му открехне вратата към един нов свят на осъзнато здраве. Според тази древна наука типа хора са основно три доши – Вата, Пита и Кафа, а има и комбинации между тях. Дошите показват и моментното състояние на организма и неговите слаби страни, които храната може да балансира и да „поправи“. За хората със забавен метаболизъм и наднормено тегло например се определя индивидуален режим с храна, която засилва процесите на изгаряне в организма, или както казват аюрведа лекарите – засилва вътрешния огън. Хората, които са изключително нервни, могат да успокоят емоциите си с подходящи комбинации от храни така, че да „успокоят“ метаболизма си.
Всекидневните практики включват йога и медитации, процедури, масажи и терапии според програмата, детоксикиращи закуска, обяд и вечеря, вечерни практики за дишане и медитация, лекции на тема природосъобразен живот и аюрведа, съвети за здравето и препоръки за билкови препарати. Масажите са изключително приятни и леки – масаж на тялото със затоплено сусамово олио и топли торбички с билки, релаксираща терапия на главата с тънка струйка от затоплено олио и лек масаж, аюрведичен масаж на стъпалата, лифтинг масаж на лицето, точков масаж, в който се въздейства върху енергийни центрове на тялото, и т.н. С тези процедури се цели да се хармонизира енергията на тялото и да се успокои умът, а в комбинацията с йога и медитация са мощен източник на удоволствие и здраве.
Храната е приготвена по принципите на аюрведа и е изключително вкусна. Бихте могли да научите много за ролята на храната в оздравяването на организма и да изработите собствени правила, които ще ви държат далеч от лекарствата.
И като „декор“ на тази прекрасна прочистваща програма е величествената Пирин планина с кристалния въздух на Банско и комфорта на Грийн Лайф Ски & СПА Ризорт.

Местата в групите за Панчакарма са ограничени!
Отстъпка от 10% при ранни записвания до 15.10.2013 г.!
За повече информация и резервации: тел.: +359 2 846 75 00, моб.: +359 87 863 12 25
Галерия за масаж „Rudraaksha“, www.rudraaksha.net
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР