Новите секссимволи

30 April 2006

Снимка: елена спасова

пет причини да номинирам дидо от Д2
мариана антонова

Според мен по отношение на мъжете жените се делят на два типа: мазохистки и консуматорки. Мазохистките си падат по сладката болка и харесват мъже, които карат душата им да страда. И да се извисява в страданието. Консуматорките са по-земни. Те усещат хронометъра на времето и предпочитат в земния си път да се докосват до неща, които карат душата им да пее. Включително и мъже.
Включих в групата на новите секссимволи Дидо от Д2, защото съм от породата на консуматорките. А Дидо е създаден да радва женските очи, тела и сърца.
Първо, защото е убийствено секси. С мускулесто тяло на класически расов мачо. С леко дрезгав глас, който опъва емоциите до скъсване. С чаровна усмивка, която категорично разбива всякаква женска защита.
Второ, защото господ го е дарил и с магнетична харизма. Точно каквато харесва всяка жена консуматорка. Буен, див и щур, за да й набавя необходимата доза адреналин. Същевременно земен и стабилен, за да й осигури сигурност и спокойствие.
Трето, защото бил галантен кавалер. Така твърдят жените, които го познават отблизо. Рядка порода, малко останаха в днешно време.
Четвърто, защото 22-годишният фронтмен на Д2 все още пази в себе си чистотата на дете. Въпреки че момичетата полудяват само като го видят, той е верен на две дами: музиката и Вики (бившата му колежка от Стар Академи), с която живеят заедно. Това, съгласете се, е очарователно романтично. Има ли на света жена, която да не иска един мъж единствено за себе си? Още повече ако е с физиката и харизмата на Дидо.
Изброих четири причини, но те са равни на 5, 55 или, ако искате, на 105. Защото изчерпват всичко, което една жена консуматорка харесва в един мъж. Или почти всичко. Би било добре, ако умее да печели и пари. Но Дидо стартира звездна кариера, така че има всички шансове да се научи. И към горещия си сексапил да прибави... още сексапил.
Обаче дори без последното, е мъж, който ще си пожелаеш "Тук и сега" в тиха и спокойна вечер, на съседното бюро в офиса, на съседния стол на лекция за здравословен начин на живот или дори само за да ти носи куфарите. Посланието на новото парче на Д2 като че ли е написано точно за Дидо, нали?

пет причини, поради които харесвам валери йорданов
ваня шекерова

1. Защото има бебешка физиономия. Като Пол Маккартни. За ролята на младия Бръчков в спектакъла "Хъшове" в НАТ хич не му и трябваха бутафорни ангелски криле - с миловидната си муцунка и къдрави кестеняворуси коси Валери определено е с нежно излъчване, без това да го прави сантиментално лигав като Леонардо Ди Каприо. Този образ е определено различен от постоянно натрапваните ни чрез екрана - големия и малкия - строго и дори лошо гледащи мъжкари, които в действителност са обикновени нарциси.

2. Защото е недвусмислено хетеросексуален. И това хич не накърнява високия му рейтинг и не му пречи да бъде сред идолите на младите българи. И някак си по презумпция го противопоставя на плеяда от хомо, би, уни и всякакви подобни артистични и недотам артистични особи предимно от мъжки пол, които дори и да не са такива, създават около себе си мистичен ореол на самодостатъчност и сексуална поливалентност. За да спечелят от това, разбира се. За да са в окото на жълтия циклон, верни на принципа, че няма лоша реклама.

3. Защото е доказано и безспорно талантлив. Участието му в театрални спектакли "Хъшове", "Пушката ще гръмне след антракта", "С любовта шега не бива", "Сънят на Одисей", "Изкопни материали", във филмите "Емигранти", "Откраднати очи", вече е знак, че те са най-меко казано гледаеми. По това Валери се различава от поне дузина артисти от своето поколение - че е разбран и оценен (освен с аплодисменти, и с Аскеер за Бръчков в "Хъшове", и с наградата на ФИПРЕСИ за ролята в "Емигранти"). Някак си ми е писнало от неразбрани гении, които никой не ще да утеши и да награди...

4. Защото е от рядката порода мъже, които и в пустинята могат да сменят спукана гума. И няма да му пука дали от това ще се повреди идеалният му маникюр, или ще замирише на пот. Да, Валери Йорданов не реве непрекъснато колко са зле платени актьорите, а работи и като барман в нощен клуб - за опит включително.

5. Защото носи името на първата ми любов. Много е субективно, давам си сметка за това, но има една такава тръпка, която остава за цял живот. И сега се озъртам дали той не е наоколо, когато чуя името Валери.

пет причини да харесвам братя мангасариян
рослава куманова

Метросексуалните мъже не са на мода. Имам предвид тези, които освен на фитнес, ходят на пилинг, лифтинг, маникюр, педикюр, кола маска и различават "Готие" от "Гучи" по кройката на ръкава. Време е да се върнем назад и да осъзнаем, че няма нищо по-добро от истинския мъжкар - малко хулиган, малко бунтар и много истински. Мъжът, който ще те пренесе на ръце през най-буйния житейски пожар, защото умее да решава проблемите. Не казвам, че този тип трябва да е нечистоплътен, но е хубаво да не използва по-голямо количество козметика от самата вас. Този мачо винаги плаща сметката, когато сте заедно, и може да пооправи това-онова из къщи. Май не ви казвам нищо ново. Просто описвам забравения женски идеал, напоследък определян с понятието "ретросексуален" мъж. И по-точно "бруталния ретросексуал".

1. Какво по-брутално има от това да слезеш от театралната сцена, да се накичиш с вериги, пръстени и безумни дрехи и да създадеш нов стил в българската поп музика - манга-хит-хоп? Те са трима актьори - Силвестър Силвестров, Александър Сано и Владислав Кулентинов, по-известни като Зюмбюл, Среброто и Кулю. Иначе казано "Братя Мангасариян". И така, както си играят на антизвезди, направиха най-тегленото парче в българското интернет пространство "Бай Мангау".

2. Те са смешни, ама много смешни. Единият (Среброто) се е накичил с лилава ушанка и лилав брич, а на карираната му риза се мъдрят огромни еполети. Освен това, за да е по-секси, си рисува плочки на корема. Другият (Кулю) си изписва някакви шантави мустачки, започващи от устните и завършващи покрай двете ноздри. Третият (Зюмбюл) пък вади атрибути от несесерче със "сценичен грим" и единият от пръстените му се оказва накрайник от чешма.

3. Братята са верни на жените си мъже. "Ние сме изключително моногамни... Ние секс не праиме, ние праиме либоф, щото секса е демоде... За либоф требат чувства. Слагаш яйце у микровълновата и между теб и жената. Ако това между вас се пръсне първо, значи има либоф". А, забравих, че на дясната ръка на Зюмбюл има татуировка на красиво женско лице. Това е съпругата му Мария Силвестър.

4. Мангасариян са практични бизнесмени със здрави устои за живота. "Имали сме и брокерски къщи, и недвижими имоти и други такива... Сутрин ходехме в офиса да правим бизнес. Вечер преглеждахме папки. И така всеки ден - в офиса, папки, в офиса, папки... Много рано ставахме сутрин. Ходехме на бизнес закуски... Бедността не е за всеки! Богатството също. Не може да си много богат и да не ти е скучно. Колкото си по-богат, толкова по-скучно ти става".

5. И последно: "Ние и сега сме секси, но преди ако знаете колко секси бехме! Като вървехме по улиците и жените падаха една след друга, като ни видеха. Когато е навалял сняг, беше добре - паднат, станат, отупат се и продължат. Ама ако има дъжд - лошо!"

пет причини да избера мариян от ВВ2
диана шингарова

Първите ми думи, когато видях Мариян бяха: - Ето го моя човек в къщата!

1. Много време чаках да се появи типаж, отговарящ на моята представа за човек със силно излъчване, присъствие и поведение. Поне на пръв поглед.

2. В него видях пламъчето и живинката. Буен, способен да увлича и да разказва, да кара хората да го следват, да погледнат в себе си, да открият свободата си и да се променят.

3. Мариян го избрах заради Елена и още повече заради Мая. Всяка жена заслужава своя Мариян. Мъжете "Мариян"са "необходими", за да събуждат инстинктите ни. Те ни карат да се чувстваме единствени, желани и красиви, оглеждаме се в техните очи и виждаме себе си. Нараняват ни, ние ги обичаме, по-често им прощаваме... И така до края на света... Или до края на предишната ни връзка.

4. Харесвам мъже, които играят себе си. Той е такъв пред камера, в огледалото, пред себе си, пред жените и пред света.

5. Давам си ясна сметка, че мъжът, когото избрах, не е съвършен, но пък е реален. Такъв, какъвто го видяхме в Биг Брадър, със и без дрехи.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР