Аштън Къчър

Tрябва да избере свободата или милионите

Ирина Иванова 08 September 2013

Tрябва да избере свободата или милионите

„Водата е милост, виното – присъда“ – казва Аштън Къчър и излива малко вода в бутилка вино. В петък вечер, на залез слънце, когато започва еврейският Шабат, той извършва този ритуал, за да си напомни, че преди да съдиш някого, трябва да имаш милост в сърцето. „Не съм последовател на конкретна религия или на конкретен религиозен водач. Правя само онова, което ми харесва“ – разсъждава Аштън.

„Ако някой ти каже, че иска да бъде богат и известен, нека първо да стане богат. Да видим дали след това ще иска да бъде и известен“
е любимата мисъл на 35-годишния Къчър. Защото той познава и двете страни на медала. Да, само за последната година и половина, откакто се раздели с Деми Мур, Аштън спечели над 50 милиона долара (от инвестиции в сферата на високите технологии и от сериала „Двама мъже и половина“, в който замести Чарли Шийн), но не е забравил бедните студентски години, когато учил биохимия и редовно дарявал кръв за пари.
В момента животът на Аш е голяма бъркотия. Бракоразводното дело с Деми Мур се точи бавно и мъчително, тъй като 16 години по-възрастната Деми се оказа костелив орех. Тя настоява не само за половината от спечелените от него долари по време на 6-годишния им брак, но и за половината от спечелените след края на връзката им. И кой знае, може би има право. В крайна сметка кой беше чул за Аштън Къчър преди Деми Мур, голямата холивудска звезда и бивша съпруга на Брус Уилис, да го вземе под крилото и в леглото си?! От друга страна, Мила Кунис, настоящата любима на Аштън, непрекъснато го притиска да приключи с развода колкото се може по-бързо. Между двете тигрици актьорът е в пълен шах. Или може би в крайна сметка той самият ще се окаже най-костеливият орех в тройката.
Къчър влиза в полезрението на Холивуд след кратка моделска кариера (открит е от скаут, когато бил студент) и няколко роли на хубави, ама глуповати хлапаци („Пич, къде ми е колата“). Семейството има зверска нужда от пари, защото – и това е малко известен факт от биографията на Аштън – актьорът има брат близнак, Майкъл, който страда още от раждането си от церебрална парализа. Заболяването е засегнало най-вече центровете в мозъка, отговарящи за двигателната активност, във всичко останало момчето е напълно нормално. За Аштън обаче състоянието на брат му е рана, която той винаги ще носи в сърцето си. Непрекъснато го пази, защитава, грижи се за него и му помага и все си мисли какво е да си „другият“, болният. Какво е да си обречен да бъдеш различен.

„Майкъл е моята карма“
Когато братята навършват 13 години, Майкъл преживява много тежка сърдечна трансплантация и с новото си сърце започва нов живот. Това е най-сложният период в живота на Къчър, защото точно тогава и родителите им се развеждат. Момчетата и по-голямата им сестра се местят с майка си в друг град, където трябва да свикват с ново училище, нови съученици и... нов баща. Вторият им баща е толкова готин, че по-късно за Аштън няма проблем да бъде също толкова готин втори баща на децата на Деми Мур от брака й с Брус Уилис. „Вече знаех, че мога да им дам много неща, които родителите им не могат, защото това е различна връзка. Аз нямам цялото това минало.“
Деми и Аштън се срещат на вечеря при общи приятели. Тогава, през 2003 г., той е на 25, а тя на 41, от няколко години разведена с Брус Уилис, в резултат на което разполага с около 90 милиона в банковата си сметка. Според легендата двамата си говорили цяла нощ. Ние в приказки не вярваме, но каквото и да са правили, явно е било толкова хубаво, че след тази нощ двамата не се разделят цели 8 години. По ирония на съдбата точно същата година Аштън е обявен за „най-желания ерген на планетата“. Едва-що спечелил титлата, той вече е аут от пазара. Не съжалява обаче.

„Намерих единствената. И бях толкова затънал в тази любов, че нищо не можех да направя.“
Първоначално над любовта им е надвиснала една сянка, която умира трудно – на бившия. „Когато влизаш в една връзка – признава Аштън, – винаги има ревност. Все мислиш за предишния, за другия... А в случая другият е самият Брус Уилис!“ После обаче приема ситуацията. Брус е баща на трите деца на любимата му жена и няма как да не участва в живота им.
Само година преди да обявят края на връзката си, Аштън заявява, че с Деми навлизат в много хубав период, тъй като вече и най-малката й/им дъщеря Румър е самостоятелна и те най-после ще имат достатъчно време един за друг. На въпроса дали ще имат общо дете той смръщва вежди: „От самото начало в нашата връзка има цели три деца, така че точно сега, когато можем да се наслаждаваме на любовта си, не е време за още едно.“ Само че животът си има своя собствена логика и се оказва, че май именно децата, макар и не общи, истински са сплотявали двойката. Защото съвсем скоро след горното пламенно изявление на актьора той е щракнат от папараци в Гърция със сценаристката Лорън Скафария (която е като копие на Деми, но доста по-млада). Двамата официално отричат да имат връзка и заявяват, че са само приятели.
В края на 2011 г. обаче играта загрубява. Точно на шестата годишнина от сватбата с Деми Аштън Къчър прекарва цялата нощ със Сара Лийл, асистентка в негова продуцентска компания, в неговия апартамент в Хард Рок Хотел в Сан Диего. Сара разказва, че той просто дошъл при нея и я целунал. „Не беше нещо свръхестествено обаче!“ – добавя. Още следващия месец Деми официално обявява, че ще се разведе с Къчър. Той вече е на 33, тя – на 49. Приказката става все по-мъчителна за нея.
След раздялата Деми минава през всички холивудски фази на скръбта – депресия, анорексия, зависимост от лекарства. Хоспитализирана е за известно време в клиника. Според някои източници трите й деца, пък и Брус Уилис, обвиняват за състоянието й единствено и само Аштън. Талула, Скаут и Румър били много щастливи, че актьорът е вън от живота на майка им. Те твърдят, че след раздялата той нито веднъж не се е поинтересувал от състоянието й.
След раздялата Аштън намира утеха в зелените очи на новата холивудска богиня Мила Кунис. И спира да говори за личния си живот.
В крайна сметка Аштън вече не е хлапак. И много добре знае, че Деми Мур може все още да го води с едни 10 милиона повече в банковата си сметка, но той продължава да я води и винаги ще я води с едни 16 години по-малко. В това сложно уравнение Аш може да навакса, но не и тя.
Деми има един-единствен шанс за истински реванш – наистина да покаже тайните снимки от телефона си, на които според слуховете бил документиран размерът на Аштъновата мъжественост. Защото, пак според слуховете, няколко приятелки на Деми вече са видели въпросните снимки и всичките попитали ужасени: Пич, къде ти е...?!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР