Никога не казвай никога, Аманда!

След като изигра поредица скучновати девственици, тя се пребори за ролята на знаменитата порнозвезда от 70-те Линда Ловлейс

Ирина Иванова 01 September 2013

Аманда Сейфрид в кадър от филма Lovelace

Ангелоликата Аманда Сейфрид („Mamma mia!“, „Клетниците“) рязко сменя имиджа си. След като изигра поредица роли на скучновати девственици, тя успя да се пребори за ролята на знаменитата порнозвезда от 70-те Линда Ловлейс, известна с култовия филм „Дълбокото гърло“. Световната премиера на дългоочаквания биографичен филм „Ловлейс“ е на 18 август, а Аманда е толкова въодушевена от скандалното си превъплъщение, че вече на два пъти в интервюта дори спомена думата „вагина“! Първия път, за да уточни, че във филма „Ловлейс“ няма да видим вагината й. А втория – за да ни сподели, че вагината й не пожелава всеки, който се мотае около нея, и че никога не може да има връзка с мъж, който не я привлича сексуално.
Ето какво още Аманда се зарече никога да не прави.


„Никога няма да бъда с мъж, който не приема връзката ми с Доминик.“
  Голямата любов на Аманда е партньорът й от филма „Mamma mia!“ Доминик Купър. Двамата се познават от 16-годишни и връзката им преминава през доста трусове, докато през 2010 се разделят окончателно, тъй като тя се влюбва в бившия съпруг на Рийз Уидърспуун Райън Филип. В момента двамата с Доминик са най-добрите приятели на света и са си обещали нищо и никой да не ги раздели.
„Никога няма да си поставя пълнители в устните.“ През 2012 г. марката Victoria’s Secret удостои Аманда с титлата „Най-секси устни в света“, а актрисата публично заяви, че никога няма да им „посегне“ с пълнители и прочие.
„Никога да не се влияя от чуждото мнение.“ Аманда идва от „третия по големина град в Пенсилвания“ и в началото на кариерата й (снима се основно в сапунки) всеки се опитва да я манипулира. „Казваха ми, че краката ми са пилешки и трябва да понапълнея, после – че съм пухкава и е добре да внимавам. След това – че очите ми са прекалено големи, да си направя изследване за Базедова болест. Все нещо не им харесваше. Разбрах, че не трябва да слушам никого и че трябва да ги накарам – и продуцентите, и режисьорите – да ме приемат каквато съм.“
„Никога да не стоя, без да правя нещо.“ Аманда не е от типа момичета, които ще се задоволят с йога или пилатес. Тренира всеки ден – фитнес, тенис, скуош, джогинг. Когато не тренира, играе балет. Има си собствено балетно студио и персонален учител. Когато съвсем няма какво да прави, плете. „Съзерцанието ми се отразява зле“ - казва тя.
„Никога да не давам интервюта на трезва глава.“ Аманда признава пред Дейвид Летерман, че да – има нужда от малко уиски преди среща с журналисти. „Хей, аз съм от Пенсилвания и никой от семейството ми не е в шоубизнеса. Това, което ми се случва, е огромен стрес за мен, а и всички очакват да кажа нещо забавно.“
„Никога да не си крия краката.“ Аманда си има стилист, който е наясно, че единственото условие на звездата е дрехата да показва краката й. „Мисля, че имам едни от най-хубавите крака в Холивуд“ – скромно казва актрисата. А слуховете твърдят, че Джеймс Франко, един от най-желаните и опърничави актьори в Холивуд, който партнира на Аманда в „Ловлейс“ в ролята на младия Хю Хефнър, вече бил положил сърцето си в нейните толкова прекрасни крака.


Коя е Линда Ловлейс
Истинското й име е Линда Борман. В училище е толкова свенлива, че я наричат „Светицата“. На 21 години среща Чък Трейнър, собственик на топлес бар и сутеньор, който става неин съпруг и я вкарва – насила, както става ясно по-късно, – в порноиндустрията. През 1972 г. излиза на екран знаменитият филм „Дълбокото гърло“, който превръща Линда в порноикона. Години след това тя признава, че е била зверски пребивана от съпруга си и че „всеки път, когато гледате „Гърлото“, вие виждате как ме изнасилват“. Тя успява да се измъкне от лапите на Чък, омъжва се за втори път и ражда две деца. Загива при катастрофа през 2002 г. на 53-годишна възраст.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР