Джони Деп

Лудия шапкар на 50

Деяна Ангелова 18 August 2013


Лудия шапкар на 50


Можете ли да повярвате, че Джони Деп вече е на 50?! Как да забележим, че остарява, след като не си направи дори една пластична операция, за да ни подсети за това?

Как да му броим годините, след като може цял ден да изброяваме силните му роли? Как може този ексцентричен и забавен актьор, който колекционира шапки и кукли Барби, да е стар? Как да му припишем клишето за чичкото с младото гадже, въпреки че е влюбен в 27-годишната Амбър Хърд? Ето няколко случки, заради които всички възкликнаха „Наистина ли стана на 50!“, вместо „Да, и той остарява!“.




Не съм аз, броненосецът е
През 1994 г. Джони Деп е арестуван, защото потрошава стаята си в луксозен нюйоркски хотел. Когато полицията пристига на „местопрестъплението“, актьорът не се признава за виновен. Той обвинява „броненосеца, който открил в гардероба. Животното полудяло, потрошило стаята и скочило през прозореца“. Въпреки щателната проверка на полицаите следи от броненосец не били открити. Може би защото не си падат особено по луксозни хотели. Но алибито на Джони Деп се превърна в градска легенда и остана в аналите на Холивуд.

Джак Спароу се явява по служба
Когато 9-годишната Беатрис Дилап написа писмо на „Капитан Джак Спароу“, в което го моли „да дойде в училище и да организират метеж срещу учителите“, той мигновено се яви по служба. За изненада на всички (включително на учителите) и облечен като героя си от „Карибски пирати“, Джони Деп влезе в британското основно училище, откри класа на Беатрис и я извика пред съучениците й. След това й прошепна на ухо, че „точно сега не е удачно да правят метеж, понеже навън има куп полицаи, които го следят“. И превърна малкото момиченце в герой на класа. Така че внимавайте какво му пишете, защото очевидно чете пощата си.

Един поглед е достатъчен
Защо ви е Супермен, след като Джони Деп може да предотврати престъпление само с поглед? През май 2010 г. в Лос Анджелис актьорът и британският певец Стивън Джоунс излизат от звукозаписно студио. В този момент към Стивън се приближава човек със счупена бутилка в ръка и му иска портфейла. Джони Деп веднага се приближава и с леден поглед заявява на крадеца да се махне. След няколко секунди, през които двамата се взират един в друг, бандитът го разпознава и заявява: „Никога не бих откраднал от капитан Джак.“ Оставя бутилката и си тръгва. А Джони го догонва и му дава няколко десетачки. Не си го измисляме, Стивън Джоунс е свидетел.

Защото искам да пуша
Ако си мечтаете да срещнете Джони Деп в самолета, ще ви разочароваме. Това никога няма да стане. Той винаги наема частни самолети. По-любопитно е защо го прави. Ясно е, че има достатъчно пари, за да си го позволи. Но дори Джоли, Пит и шестте им деца ползват стандартните полети. Мотивът при Деп е друг – иска да си пуши в самолета. „Осъзнавам, че така вредният навик се превръща в доста скъпо удоволствие, но какво да направя, като в останалите е забранено“ – невинно коментира актьорът, който подобно на Хемингуей е спирал цигарите поне сто пъти.

Заради бедрото й
Ето как Джони Деп се отнася с жените. Той и Амбър Хърд станаха двойка почти веднага след раздялата му с Ванеса Паради. И понеже връзката им не тече много гладко – ту се събират, ту се разделят, – той реши да й покаже колко всъщност я обича. Как го направи? Кръсти един от плажовете на частния си остров на нея. Защото погледнат отвисоко, имал формата на бедрото на Амбър. Няколко месеца по-късно на същия плаж той й построи бар – пълно копие на този от филма „Дневникът на едно пиянде“ (The Rum Diary, 2011). Защо ли? Защото двамата се запознаха именно по време на снимките на въпросната лента. Романтичен е, няма спор. Все пак е гледал „Брулени хълмове“ 10 пъти.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР