Блясъкът на София

Група тийнейджъри следят виртуално и обират съвсем реално домовете на холивудски звезди

16 July 2013


София Копола, дъщерята на знаменития кинорежисьор Франсис Форд Копола, е първата жена американка, номинирана за „Оскар“ за най-добра режисура. Вече има зад гърба си няколко суперуспешни филма („Мария Антоанета“, „Изгубени в превода“ и „Някъде“), но с единия си крак винаги е в горещия свят на модата. Тя е лице на първия парфюм на Марк Джейкъбс, с когото са много близки приятели. „Прекарах 20-те си години в неговите момичешко-женски рокли“ – казва София. По-късно открива японската марка Milk Fed и прекарва 30-те си години, облечена в нея. „Усещането ми за тази марка е, че все едно банда пуберки са я превзели и диктуват правилата.“ Сега София Копола е на 42, но все още не се е произнесла какво смята да носи през това си десетилетие.
Не може да забрави смъртта на брат си Джан Карло, които загива при инцидент с лодка, когато тя е на 14.
Никога не говори за бурната си, но кратка любовна авантюра с Куентин Тарантино.
Забавлява се с факта, че всеки път, когато баща й реши да я навести на снимачната площадка, тя снима гола или еротична сцена и вече е твърдо убеден, че дъщеря му снима порнофилми.
Новият й филм „Блясък“ е създаден по истински случай. Група тийнейджъри следят виртуално и обират съвсем реално домовете на холивудски звезди (сред пострадалите е самата Парис Хилтън, ама наистина). Порасналата Ема Уотсън – Хърмаяни от поредицата за Хари Потър – е царицата на крадците сталкъри. Филмът се разпространява от „Форум Филм България“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР