Жрици на слънцето

Теракота, бронз и злато, неочакван контраст, игра на светлина и сенки, сияние и красота на загоряла кожа...

Свобoда Сидерова 11 July 2013

Характерните изисканост на носа, чувственост на устните и „решителност“ на скулите се постигат с бронзираща пудра и хайлайтър

Теракота, бронз и злато, неочакван контраст, игра на светлина и сенки, сияние и красота на загоряла кожа... Ще ги постигнете с бронзиращи и за здравословен тен пудри

Да прощават Анхатауейките и Халиберитата! Аристократичната бледост и контрастният загар (истински или изкуствен) вече не са фешън. На ход е естественият тен от меко европейско слънце, а не от изгарящо тропическо. Затова тази година някои козметични марки решиха да загърбят бронзовите и шоколадовите нюанси. Други традиционно се придържат към тях.

Les Beiges SPF 15/PA++ на Chanel №40
Именно Коко Шанел през XX век въведе модата на загара. Chanel се връща към почти забравената тема, лансирайки прозрачна пудра за здравословен тен в различни варианти на бежовото. Никакъв бронз или перлени пигменти. Текстурата ляга на кожата като естествен смугъл воал, деликатно блещукащ.

Terra Ora на Guerlain
Както подобава на името „огнена земя“, пудрата бронзант грабва вниманието с двата контрастни нюанса: златист в центъра, по периметъра – бронз с преливащ ефект. Повърхността е украсена с принт на верижки и логото на къщата. Дървената кутия с магнитна закопчалка само подсилва усещането, че в ръцете си държите истинско съкровище.

Splendours Summer Bronzing Compact на Clarins
Лятната бронзираща пудра е като пътуване до далечни земи и откриване на древна цивилизация, която почитала слънцето като бог. Дизайнът във формата на слънчевия календар на ацтеките съперничи на аромата. Два допълващи се цвята в топлокафяво и медна теракота. Златният кръг в центъра служи за създаване на ултраблестящ финал.

Terracotta 4 Seasons на Guerlain №05
Ароматизирана с нотки на тиаре в чест на парфюмното наследство на марката, бронзиращата пудра за 3 секунди пресъздава ефекта на 3-седмичен тен. Неслучайно се продава на всеки 20 секунди някъде в света. Към цветовите хармонии за блондинки и брюнетки са добавени 4 нови. По-тъмните тонове се използват вместо руж, а неутралните – за изравняване на тена.

Бронзиращата пудра се нанася с „писане“ на числото 3 (чело-скули-нос) от двете страни на лицето
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР